≫ 

Desert za večernju romantiku: beli rolat s jagodama

Nežni i kremasti rolat, koji divno ide uz šampanjac - jer se šampanjac i jagode super slažu!

  • 1

Sastojci:

Biskvit:

- 8 belanaca

- 150 g šećera

- 6 kašika ulja

- 100 g brašna

- 1 puna kašika praška za pecivo

- 3 kašike šećera u prahu

Krem:

- 200 ml slatke pavlake

- 150 g kisele pavlake

- 50 g šećera u prahu

- 1 kesica želatina

- 150 g jagoda (ako su bile smrznute samo ih dobro ocedite)

- seckani orašasti plodovi za ukrašavanje

Priprema

Umutite slatku pavlaku u šlag, pa u to dodajte kiselu pavlaku. Dodajte i želatin rastopljen u malo vode (najbolje ga zagrejte u džezvi da se skroz otopi). Umešajte sve i ostavite da se hladi. Jagode iseckajte na komadiće.

Zagrejte rernu na 170 stepeni a pleh pravougaonog blika obložite papirom, pa spremite testo za biskvit. Za biskvit, mikserom umutite belanca i dodajte 2 kašike šećera, pa mutite dok se ne napravi čvrst sneg.

U drugoj posudi pomešajte prepostali šećer, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sjedinite pa dodajte prvo 1/4 belanaca i umešajte, a zatim malo po malo dodajte i ostala belanca. Izlijte u pleh pa pecite 10-12 minuta, malo ohladite i izvrnite na krpu koja je posuta s pola šećera u prahu. Skinite papir za pečenje pa i tu stranu pospite šećerom u prahu i umotajte da se potpuno ohladi.

Od ohlađene kreme izdvojite 3 kašike za ukrašavanje rolata. Razmotajte koru i namažite kremom, pa po , celoj površini rasporedite jagode i savijte rolat. Ukrasite prepostalim kremom i ostavite da se dobro ohladi u frižideru. Pre služenja ukrasite seckanim orašastim plodovima po iboru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA