≫ 

Najjednostavniji kroasani sa eurokremom

Dosta vam je komplikovanih recepata za kroasane i nejasnih metoda izrade lisnatog testa? Onda je ovo recept za vas!

  • 0

Sastojci:

- 100 ml mleka

- 3 kašike šećera

- vanilin šećer

- pola kesice suvog kvasca

- 2 kašike ulja

- prstohvat soli

- jaje

- 300 gr brašna

- 80 gr maslaca

- eurokrem

- šećer

- žumance

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i suvi kvasac. Neka odstoji 5 minuta pa dodati jaje, ulje, vanilin šećer, prstohvat soli i brašno. Zamesiti testo, izraditi i ostaviti da narasta.

Testo kad nadodje premesiti i podeliti na 8 kuglica. Kuglicu rastanjiti na veličinu manjeg tanjira, premazati maslacem posuti sa 2 prstohvata šećera, preko staviti drugu rastanjenu kuglicu, premazati maslacem i posuti šećerom. Tako uraditi sa svim kuglicama testa, a zadnju osmu ne premazivati. Pokrijte providnom folijom pa ostavite malo u frižideru da se maslac stegne.

Razvaljajte oklagijom na pobrašnjenoj površini testo u jedan veliki krug debljine 1/2 cm. Iseći testo na 12 trouglova. Na svaki trougao se stavi kašičica eurokrema i uvije kiflica.

Kiflice poredjajte u pleh prethodno obložen papirom za pečenje. Premažu se umućenim žumancem i posipaju s malo kristal šećera. Ostavite ih da narastu još jednom 20-30 minuta. Peku se na 190 stepeni 10 minuta, a onda se temperatura smanji na 180 stepeni i peku se još 15-20 minuta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA