1

Klasika u tanjiru: štrudla sa orasima i jabukama

Kad zagrizete štrudlu, shvatite onu staru i dobru izreku da "klasika nikada ne izlazi iz mode"!

Sastojci za testo:

- 350 g brašna
- 200 g maslaca
- 2 žumanceta
- 1 kašičica šećera
- prstohvat soli
- sok i rendana kora od limuna
- 1 dl kisele pavlake

Za fil:

- 2 belanca
- 150-200 g šećera
- 1 kašika kakaa
- 250 g mlevenih oraha
- 2 seckane jabuke
- kašika ulja ili maslaca

Za premaz:
- 1 žumance

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti da odstoji 30 minuta na hadnom mestu. Propiržite seckane jabuke na malo ulja/maslaca i par kašika vode, dok ne omekšaju a voda ispari i neka se prohlade.

Za fil, umutiti čvrsto penu od belanaca, postepeno dodajući šećer i mutiti dalje dok se ne dobije sjajana i gusta masa. Umešati kakao i grubo mlevene orahe pa dodati jabukeđe. Testo istanjiti na debljinu od 2-3 mm pa podeliti na dva pravougaonika.

Premazati ih sa pripremljenim filom, zatim ih urolati da se dobiju dve štrudle. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje, premazati žumancetom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C  dok ne dobije zlatno žutu boju. Po želji gotove štrudle posuti šećerom u prahu.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Jabuke, jaja, Orasi, šećer, štrudla

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (1)
Poređaj komentare:
  • M
    mile

    Bravo bravo ovo trebamo forsirati a ne druge stvari iz samoposluga 👍👍👍