≫ 

Baklava - poslastica kojoj niko ne može da kaže "ne"

Spremite jedan od najpoznatijih i najomiljenijih slatkiša s Balkana!

  • 6

Sastojci:

- 500 g kora za baklavu

- 3 jaja

- 150 ml jogurta

- 80 ml čaše ulja

- 150 g šećera

- 150 g griza

- 400 g mlevenih oraha

- 1 vanilin šećer

- 1 prašak za pecivo

- 800 g šećera

- 800 ml vode

- sok od pola limuna

- 150 g maslaca za premazivanje

Priprema:

Za fil pomešati jougrt, jaja, ulje, šećer, griz, orahe, vanilin šećer i prašak za pecivo - pa kuvati na laganoj vatri. Prohladite pa naređajte fil i kore u tepsiju. Premazati baklavu sa otopljenim maslacem, pa peći na 200°C oko pola sata, a zna se da je pečena kad dobije zlatnu boju.

Posle pečenja malo je prohladiti i zaliti vrućim prelivom, od šećera, vode i limunovog soka. Sačekati da baklava upije preliv pa poslužiti. Možete praviti različite forme, po vašoj želji, kao što su trouglovi ili rombovi, a možete jednostavno iseći na kockice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • plavi safir

    23. februar 2018 | 13:04

    Ovo je recept za neku baklavu, koju ja znam kao Jovina pita. Izvrsna jeste ali u pravu baklavu idu samo šećer, orasi, kore za baklavu i voda za sirup.

  • Ja

    23. februar 2018 | 13:04

    Nisam je pojeo godinama

  • љиљана

    24. februar 2018 | 22:54

    Грци праве баклаву без јаја, посну. Наше све мрсне. Ми нисмо у стању посне да направимо?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA