≫ 

Američka pečena torta sa sirom

Ovaj klasik američke kuhinje se odomaćio po celom svetu i neizostavno treba da ga isprobate!

  • 0

Sastojci:

- 300 g keksa

- 100 g maslaca

- prstohvat soli

- 250 g šećera

- 500 g sira

- 500 g maskarponea

- 450 g pavlake

- pola kašike gustina

- 1 limun

- 4 jaja

- 1 slatka pavlaka u čašici

- 35 g šećera u prahu

- 1 ekstrakt vanile

Priprema:

Izmrvite keks, pa rastopite 100 g maslaca i ubacite u izmrvljeni keks i rukom sjedinite. U dobijenu smesu dodati malo šećera po želji i prstohvat soli. Kada sve promešate, smesu prebacite u okrugli kalup za pečenje, prečnika 26 cm. Rukom utisnuti smesu ravnomerno na dno kalupa. Rernu predhodno zagrejati na 180°C i staviti smesu unutra na 5 do 10 minuta da se samo malo zapeče. Izvaditi je i ohladiti.

Sve sastojke za fil izvaditi iz frižidera da se zagreju na sobnu temperaturu. U posudu staviti 500 g sira, dodati 500 g maskarponea, 150 g pavlake, 200 do 250 g šećera, 4 kašičice arome vanile i malo soli, pa sve umešati u fil. Kada su sastojci izmešani, pripremiti 4 jaja u tanjiru i dodati u izmešani fil sa malo limunovog soka i pola kašike gustina. Pomešati i dodati jaja. Pripremljenu fil izliti ravnomerno po ohlađenoj podlozi.

Stavimo kolač rernu i pustimo da se peče-kuva 40 do 50 minuta. Kada se fil sa gornje strane znatno zažuti ili lagano zarumeni, izvadimo kolač i pustimo da se ohladi. Kada se kolač ohladio, ručno sa viljuškom umutimo u posudi 250 g pavlake, 35 g šećera u prahu, 50 ml slatke pavlake, 2 kašičice ekstrakta od vanile i malo limunovog soka, pa sa tim prelijemo već ohlađeni kolač i stavimo ga u frižider preko noći, ili najmanje 4-5 sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA