TESTIRALI SMO ZA VAS: Google Camera aplikacija najbolja do sada

Nova verzija aplikacija donosi bolji i funkcionalniji dizajn, ali i neke nove opcije kao što je "Lens Blur" koja će fotografijama dodati nove detalje. Za sada je dostupna samo za korisnike najnovije 4.4 verzije Androida

  • 16

Google je nedavno objavio novu verziju svoje aplikacije za kameru na PlayStore-u. Ona donosi promenjeni interfejs, koji deluje lepše nego pre, a dodate su i neke nove funkcije koje će omogućiti još bolje fotografije. Tesitrali smo je i prenosimo vam naše utiske.

Prva stvar koja se primeti kada se otvori aplikacija jeste da je sklonjeno ogromno plavo dugme za slikanje, i ono je zamenjeno malom ikonicom fotoaparata. Takođe, nema nikakvih drugih oznaka na ekranu, osim male ikonice koje kada se klikne otvara brzinska podešavanja kao što su uključivanje blica, HDR mogućnosti, prelazak na prednju kameru. Ove opcije nisu uvek iste, već se menjaju u zavisnosti od toga koji se mod koristi.

Prevlačenjem prsta sa leve na desnu stranu dobija se meni koji nudi mogućnost izbora drugačijih načina slikanja, kao što su Photo Sphere, Panorama, Lens Blur, obična kamera i snimanje video klipova. U donjem desnom uglu nalazi se ikonica malog zupčanika koji otvara podešavanja rezolucije fotografije i drugih stvari.

Galeriji se pristupa jednostavnim prevlačenjem prsta sa desne na levu stranu.

Jedna od najboljih mogućnosti koju je donela nova aplikacija je "Lens Blur", odnosno zamućivanje pozadine i fokusiranje najbitnijeg kadra na slici.

- Lens Blur zamenjuje potrebu za velikim optičkim sistemom sa kompjuterskim algoritmima i optimizacionim tehnikama koje u potpunosti rade na mobilnim uređajima, simulirajući veća sočiva i otvor kako bi kreirali 3D model sveta - izjavio je Google.

Još jedna od dobrih stvari je ta što će se na ekranu pojaviti upozorenje kada pokušate da snimite video dok telefon držite uspravno, iako većina ljudi ovo zna, opet je korisno ukoliko ponekad zaboravimo.

Aplikacija je za sada dostupna samo za uređaje koji rade na Android KitKat-u, i možete je preuzeti OVDE. Predlažemo vam da je probate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samsung galaxy s4

    17. april 2014 | 15:55

    Kako je moguce da se skine aplikacija sa google play ? Zato sto meni pise da ne postoji za zemlju srbiju. Hvala

  • Lakoveran

    17. april 2014 | 16:11

    Samo sto aplikacija nije dostupna za nasu zemlju, to sta zaboravili da napisete!

  • Kitkat

    18. april 2014 | 01:27

    Morate da imate android 4.4+ i moci cete da je skinete i u srbiji... lepo pise! Nema veze sa kvalitetom telefona..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA