SREĆAN ROĐENDAN: Game Boy napunio 25 godina (VIDEO)

Ono što je Game Boy učinilo popularnim je pristupačna cena i softver koji u to vreme nije mogao da se poredi sa konkurencijom. Prodato je 119 miliona originalnih konzola

  • 6

Čuvena Nintendova ručna konzola, Game Boy, juče je napunila 25 godina. Japanska kompanija izbacila je 8-bitni Game Boy 21. aprila 1989. godine, a on je nakon svih ovih godina nastavio svoj život u pametnih telefonima i među gomilom nostalgičnih fanova.

 

Napravljen kao "zgodna igračka mašina", a niko nije ni pretpostavljao da će napraviti takvu revoluciju u gejming industriji. Takođe je pomogao da Super Mario Bros i Donkey Kong postanu popularne na globalnom nivou, omogućavajući gejmerima da svoje omiljene video igre igraju jednostavno i gde god da se nalaze.

 

 

Ono što je Game Boy učinilo popularnim je pristupačna cena i softver koji u to vreme nije mogao da se poredi sa konkurencijom. Ova konzola je takođe omogućavala njenim igračima da se povežu putem kabla i zajedno igraju igrice, što je početak online gejminga koji danas broji na desetine miliona ljudi.

 

Nintendo je prestao da proizvodi Game Boy pre dosta godina. Prodato je 119 miliona originalnih konzola. Za sada nema planova da se ponovo oživi konzola, koja je na neki način najavila i nastanak popularnih pametnih telefona i tableta.

 

Pogledajte reklamu za Game Boy krajem osamdesetih godina:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: yahoo.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA