Evo kako Apple kažnjava one koji pređu na Android

Apple je dugo odbijao da priča o ovom problemu, međutim sada je konačno priznao da problem postoji. On se tiče poruka koje se ne isporučuju bivšim korisnicima iPhone-a koji sada koriste neki Android telefon

  • 30

Godinama je Apple odbijao da priča o navodnim glasinama da sistem za slanje poruka na iPhone-u diskriminiše korisnike Androida, ili tako što poslate poruke stižu mnogo kasnije, ili uopšte ne budu isporučene. Međutim, korisnička podrška Apple-a je konačno priznala da problem postoji.

Jedan od zaposlenih u kompaniji rekao je da mnogi ljudi imaju pomenuti problem ukoliko sa iPhone-a pređu na Android, što dovodi do toga da se poruke od drugih korisnika iPhone-a ne dostavljaju na suparnički operativni sistem.

Ovu informaciju objavili su ranije ove godine i "The New York Times" i "Mashable", a mnogi su aludirali na to Apple na ovaj način kažnjava korisnike koji pređu na Android.

Apple sve svoje korisnike usmerava na ovu stranicu, koja pokazuje kako da se isključi iMessage. To je potrebno uraditi kako iPhone vašeg prijatelja ne primer, ne bi pokušao da poruku dostavi na nepostojeću iMessage adresu ukoliko ste vi prešli na Android.

Tehnički problem je u tome što iMessage nije ista stvar kao standardna sms poruka, u pitanju je drugačiji sistem. Poruka se zaglavi ili na kratko ili za stalno unutar iMessage-a kada je namenjena nekome ko je svoj broj prebacio na Android telefon, jer ovaj sistem pokušava da pronađe staru neaktivnu iMessage adresu.

Novinari "Bussiness Insider-a" izjavili su kako Apple radi ne rešenju ovog problema "zbog kojeg diskriminiše" neke korisnike Androida, ali da navodno još ne zna kako da ga popravi. Jedno od rešenja koje savetuje gigant iz Kupertina, ali koji ne pomaže svim korisnicima, jeste da pre nego što pređu na telefon koji radi na Androidu isključe iMessage na svom iPhone-u.

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Android

    16. maj 2014 | 18:19

    @mahinalno svako ima svoj ukus,ja npr imam Android i vise mi se svidja od ios-a..Ios je kvalitetno napravljen i svidja mi se sto je sistem napisan iskljucivo za iPhone ali ima dosta funkcija koje dizu zivce kod ios-sa..Moj drug ima ios i njemu je to zakon a meni je Android i nikad ne pokrecemo temu koji je bolji jer svako ima svoje misljenje..O ukusima ne vredi raspravljati..

  • Mr. No

    16. maj 2014 | 18:56

    Pa za debile koji ne znaju da postoji opcija "pošalji kao sms ako servis iMessage nije dostupan" problem je naravno ogroman ;-)

  • mahinalno

    16. maj 2014 | 17:37

    Zasto bi neko presao sa ios-a na android???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA