Ovaj kartonski gedžet odvešće vas u virtuelnu stvarnost! (VIDEO)

"Cardboard" je gedžet sličan "Oculus Rift-u" koji će sve korisnike Android pametnog telefona odvesti u potpuno drugu dimenziju. Ono što je još interesantnije jeste da ga možete i sami napraviti

  • 0

Nakon što je Google završio svoju prezentaciju na I/O konferenciji u San Francisku, sve posetioce je na izlazu dočekao jedan zanimljiv poklon, kutija napravljena od kartona. U pitanju je konstrukcijski set za projekat koji se zove "Cardboard". "Cardboard" je gedžet sličan "Oculus Rift-u"  koji će sve korisnike Android pametnog telefona odvesti u potpuno drugu dimenziju.

Korisnici su sami morali da sklope delove koje su dobili u setu. U kutiji su našli talasasti karton, sočiva, magnete, čičak trake i lastiš. Kada se sve to spoji dobije se nešto što izgleda ovako.

S obzirom da verovatno niste prisustvovali konferenciji u San Francisku, ovaj gedžet možete i sami napraviti. Planove možete preuzeti OVDE. Kada je gedžet spreman još jedino što vam treba jeste aplikacija "Cardboard", koju možete preuzeti OVDE.

Google želi da developeri kombinuju "Cardboard" sa eksperimentalnim VR Toolkit-om, kako bi napravili impresivan doživljaj virtuelne stvarnosti. S obzirom da je VR Toolkit eksperimentalan, on neće imati isti nivo kvaliteta i podrške koju Google nudi drugim Android mogućnostima. Bez obzira na to, ovo je veoma interesantan način da developeri eksperimentišu sa virtuelnom realnošću.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA