SAMSUNG GEAR VR: Ovaj gedžet odvešće nas u drugu dimenziju

Novi gedžet kompanije Samsung će omogućiti gledanje video klipova i igranje igrica u potpuno novom, virtuelnom okruženju. Uređaj je još uvek u fazi testiranja, a južnokorejska kompanija objavila je da će se u prodaji naći do kraja godine

  • 0

Kompanija Samsung juče je na IFA sajmu u Berlinu lansirala svoj prvi gedžet za virtuelnu stvarnost koji podseća na Oculus Rift. Suština cele priče jeste to što će se Samsung Gear VR koristiti uz pomoć pametnih telefona.

Ovaj gedžet će omogućiti gledanje video klipova i igranje igrica u potpuno novom, virtuelnom okruženju. Za sada Gear VR funkcioniše  sa novim Galaxy Note 4 fabletom koji je Samsung juče takođe predstavio. Samsungov gedžet za virtuelnu stvarnost imaće četiri različita vizuelna moda koji će simulirati različita okruženja, kao što je sedenje u teatru ili stajanje na sceni.

Gear VR nije prvi gedžet za virtuelnu stvarnost. Google ja na svojoj ovogodišnjoj I/O konferenciji takođe predstavio sličan uređaj, samo što je on bio napravljen od kartona. Samsungov uređaj ima bolji kvalitet slike i smanjenu latenciju.

Uređaj je još u fazi testiranja, a developeri i entuzijasti će moći da ga kupe isključivo online ukoliko to žele. Samsung još uvek nije objavio cenu, a kompanija je izjavila kako će Galaxy VR biti dostupan do kraja ove godine.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA