Nemačka traži da Google uradi nešto nezamislivo (FOTO)

Leri Pejdž, jedan od osnivača Google sigurno će se svim snagama boriti protiv zahteva koji je Nemačka nedavno objavila. U nastavku pročitajte o čemu se zapravo radi

  • 0

Nemački ministar pravde, Heiko Mas, tražio je od Google-a da uradi nešto nezamislivo. Naime, ministar želi da internet gigant otkrije na koji način rangira rezultate pretrage, odnosno algoritam na osnovu kog je stekao celokupnu slavu i bogatstvo.

Naravno, ovo se nikada neće dogoditi. Algoritam je srce Google-a, a Leri Pejdž, jedan od osnivača sigurno će se boriti svim snagama kako bi sprečio njegovo otkrivanje.

Sa druge strane, Heiko Mas je u intervjuu za "Financial Times" izjavio kako je Nemačka nezadovoljna akcijama koje Google sprovodi u Evropi, pa stoga želi da otkrije detalja u vezi algoritma, a sve kako bi zaštitio privatnost ljudi.

Iako se Google proširio na dosta drugih stvari (Android, robotika...), "Google Search" je i dalje najbitnije deo kompanije, i na osnovu njega svake godine sve više zarađuje.

Uprkos zahtevu nemačkih vlasti, Google odbija da sarađuje tvrdeći da bi otkrivanje algoritma značilo da mora da otkrije poslovnu tajnu, što bi otvorilo put eksploatisanju softvera od strane spamera.

Internet gigant ima godišnji prihod od 60 milijardi dolara, a ovo je samo još jedan korak u borbi Evropske unije u razbijanju Google-ove dominacije.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: businessinsider.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA