ŽIVOT POSLE SONY-ja: Vaio predstavio prvi hibridni tablet (FOTO)

Prvi uređaj kompanije Vaio biće namenjen profesionalcima koji se bave grafikom i dizajnom. Ovaj model će se za sada pojaviti samo u Japanu, i to u maju sledeće godine

  • 1

Lenovo je dokazalo kako je moguće kupiti neželjeno PC odeljenje velike kompanije (IBM) i od njega napraviti veoma uspešan biznis. Tim putem krenula je i kompanija Vaio koja je kupila portabilno PC odeljenje Sony-ja, a oni su sada predstavili svoj prvi prototip.

U pitanju je 12,3-inčni hibridni tablet koji će koštati 1.800 dolara. Ovo je prvi uređaj koji je u potpunosti kreiran bez Sony-jevog uticaja, a japanska kompanija je krenula totalno drugačijim putem u odnosu na Lenovo.

Umesto da se takmiči na već prezasićenom tržištu, Vaio ima za cilj da privuče ilustratore, fotografe i druge profesionalce koji se bave grafikom i dizajnom. To objašnjava cenu, ali i specifikacije koju su zaista na zavidnom nivou.

Naime, ovaj uređaj će imati ekran od 12,3 inča rezolucije 2.560 x 1.704 piksela koji će biti osetljiv na dodir, stylus (olovku), novi Intel Haswell quad-core procesor kao i Iris grafiku.

Za sada će se ovi modeli pojaviti samo u Japanu, i to u maju sledeće godine.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    8. oktobar 2014 | 19:39

    Fin aparat, cekam da ovakvi kompjuteri postanu povoljniji pa da zamenim za svoj desktop racunar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA