BIĆE NAJBOLJI DO SAD: Evo kada ćete dobiti najnoviji Android

Kao i uvek, Nexus uređaji će novi Android dobiti već za nekoliko nedelja, dok će ostali modeli različitih proizvođača morati još malo da se strpe

  • 6

Google je otkrio Android 5.0 Lollipop na svojoj I/O konferenciji u junu ove godine, a prošle nedelje je zvanično najavio kada će se on pojaviti kao i na kojim uređajima. Ova verzija operativnog sistema donosi najveće promene u dizajnu još od pojave Ice Cream Sandwich verzije krajem 2011. godine.

Pored promene u dizajnu, Lollipop donosi poboljšanja "lock screen-a" i menija sa notifikacijama, kao i duži život baterije i poboljšane performanse. Prvi uređaji koji će dobiti Android 5.0 su Nexus 6 i Nexus 9, a sigurno se pitate šta je sa ostalim modelima.

NEXUS

Google je objavio kako će Nexus 4, 5, 7 i 10 biti apgrejdovani na novi Android u predstojećim nedeljama. Nexus 6 i 9 će se u prodaji pojaviti početkom novembra, pa se očekuje da će i update-ovi početi u tom periodu.

GOOGLE PLAY EDITION MODELI

Pored Nexus uređaja, Google je rekao da će i Google Play Edition modeli dobiti update na najnoviju verziju Androida u narednim nedeljama. Kompanija nije spomenula tačno koji uređaji u ovoj kategoriji će dobiti novu verziju softvera, pa se spekuliše da bi svi modeli mogli da pređu na Lollipop.

Trenutni uređaji u Google Play ediciji su Moto G, HTC One M8, kao i Samsung Galaxy S4, HTC One (M7), Sony Z Ultra i LG G Pad 8.3.

HTC

Ova kompanija je najavila kako će početi da "izbacuje" update-ove širom sveta za One M8 i One M7 modele 90 dana nakon što dobije finalnu verziju softvera od Google-a, što znači otprilike u februaru. HTC će takođe update-ovati i ostale članove One porodice, kao i druge, za sada nepoznate uređaje, ubrzo nakon toga.

SAMSUNG

Južnokorejski gigant još nije objavio koji će uređaji dobiti novi update, ali se pretpostavlja da će svi oni koji su se pojavili u 2014. godini preći novi Android, a moguće i Galaxy S4 i Note  3. Za sada nije poznato kada će se to desiti.

MOTOROLA

Motorola je najavila da će Android 5.0 Lollipop dobiti veliki broj njihovih uređaja. Ova kompanija planira da ažurira prvu i drugu generaciju Moto X i Moto G uređaja, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxxi i Droid Mini.

LG

LG još uvek nije potvrdio koji će njegovi modeli dobiti Android 5.0. Očekuje se da će G3, G2 Pro, a vrlo je moguće i G2 i originali G Pro preći na novu verziju Androida.

SONY

Japanska kompanija je još jedna u nizu koja nije otkrila svoje planove za update. Kao i sve pomenute do sad, očekuje se da će Xperia Z3, Z3 V i Z3 compact u nekom trenutku dobiti novu verziju softver. Internetom kruži informacija da je moguće i da će celokupna Z porodica dobiti najnoviji Android, ali to još uvek nije zvanično potvrđeno.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    22. oktobar 2014 | 18:33

    Pa to je sad posao. Dok Samsung prepravi L u svoju verziju touchwiza,Htc u svoju verziju sensa...Tek posle zime možda.

  • laske

    23. oktobar 2014 | 13:17

    Samo LG G2 da dobije update....heheheh...

  • aleksa

    22. oktobar 2014 | 21:35

    Ja Vam zelim puni srece i uspeha sa Lollipop-om !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA