Saznajte zašto ćemo sa novom verzijom Androida uvek biti online (FOTO)

Sa predstavljanjem nove verzije Androida poznate pod imenom "L", Google želi da upravo on postane deo svega što radimo, barem kada je tehnologija u pitanju. "Mali zeleni čikica" uskoro će nas pratiti u stopu

  • 2

Najbitnije stvari koje su predstavljene na Google-ovoj I/O konferenciji nisu ni Android TV, ni Android Wear ili Auto, već sam Android koji će postati mnogo više nego operativni sistem za mobilne telefone. Uskoro će ovaj OS upravljati velikim delom naših života.

Sa predstavljanjem nove verzije poznate pod imenom Android L, Google želi da upravo on postane deo svega što radimo, barem kada je tehnologija u pitanju. Bilo da koristimo Google Now na našem smartfonu, čitamo notifikacije na pametnom satu, ili koristimo glasovne komande kako bi pronašli film na Android TV-u, "mali zeleni čikica" će nas u stopu pratiti gde god da krenemo.

Sa funkcijama kao što je univerzalno sinhronizovanje podataka na svim našim uređajima i glasovnim komandama, naš život bi mogao da postane još lakši, barem po Google-ovom mišljenju. Zato što će nam "olakšati život", internet gigant će za uzvrat dobiti neprekidni pristup našim ličnim podacima. Google je svoju novu verziju pametno nazvao "L", koja je očito skraćenica od "Life (život)".

Nova verzija popularnog OS-a će doživeti potpuni redizajn kada je izgled u pitanju. Izgled će uključiti "lebdeće" elemente, i razne animacije za još zanimljiviji doživljaj između Android-a, Chrome OS-a i web-a. Pored nove fasade, ispod haube" se krije suština novog operativnom sistema. U pitanju su funkcije koje će ujediniti naš život preko različitih uređaja kao što su telefoni, pametni satovi, desktop računari, ali i još dosta drugih.

Jedan od načina na koji će to biti omogućeno je sledeći: Android notifikacije, kao što su pozivi ili poruku sa našeg smartfona prikazivaće se na našem Chromebook laptopu kada smo blizu njega. Sve što budemo radili, a ime veze sa Google-om, pašće pod okrilje svemogućeg Android L.

Istorija pretraživanja i informacija koje prikuplja servis Google Now pratiće nas bukvalno svugde, čak i u našoj dnevnoj sobi i automobilima ukoliko budemo koristili Android TV ili Android Auto. Pored toga što ćemo moći da sinhronizujemo sva podešavanja i informacije na veliki broj uređaja, moći ćemo i da otključamo naš pametni telefon jednostavnim nošenjem Android Wear sata.

Ukoliko već dosta dugo koristite Google servise, Androidovo širenje na različite uređaje vas verovatno neće uplašiti, jer ipak kompanija već zna dosta toga o svakom ko poseduje Google nalog (gmail). Android L je očita želja internet giganta da pronađe put do naših života, i ne bismo trebali da budemo previše iznenađeni zbog toga. Sve ovo lepo zvuči u teoriji, a videćemo kako će se pokazati u praksi i da li će zaštita podataka korisnika biti na prvom mestu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    27. jun 2014 | 15:38

    Android L. Ovo "L" znaci "Lunatics" (Ludaci). Samo ce ga ludaci koristiti.

  • R8

    6. jul 2014 | 22:31

    Da je samo android.....vec nas prate svuda gde god dasmo.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA