Evo zbog čega je Apple prestao da proizvodi iPod

Ljubitelji ovog uređaja sa nevericom su dočekali vest da gigant iz Kupertina više neće proizvoditi ovaj uređaj, a sada je generalni direktor kompanije, Tim Kuk, otkrio i zbog čega

  • 0

Kompanija Apple je prošlog meseca zvanično prestala sa proizvodnjom čuvenog iPod MP3 plejera, malo pre nego što je on napunio 13 godina. Generalni direktor giganta iz Kupertina, Tim Kuk, sada je i objasnio zašto je došlo do prestanka proizvodnje.

Naime, Kuk je je izjavio da kompanija više nije imala neophodne delove za proizvodnju iPod classic modela od 160 gigabajta.

Verovatno biste pretpostavili da će proizvođači koji sarađuju sa Apple-om nastaviti sa proizvodnjom delova ukoliko to kompanija od njih zatraži. Međutim, Kuk  je rekao da su se suočili sa nedostatkom potrebnih materijala, i da Apple nije smatrao da je dobar potez u potpunosti redizajnirati čuveni uređaj kako bi nastavili sa njegovom proizvodnjom.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA