Na ovom triku će Apple zaraditi milijarde!

Jedan od blogova koji je posvećen praćenju kompanije Apple, Above Avalon, otkrio je smisao poteza koji bi IT gigantu mogao da donese neslućenu zaradu, pored već odličnih brojki koje ostvaruju najnovije perjanice iPhone 6 i 6 Plus

  • 11

Čelni ljudi Apple-a su puno puta do sada pokazali da znaju da povuku odlične poslovne poteze, koji se na duže staze pokažu toliko profitabilnim, da često iznenade i najbolje upućene analitičare. 

Prilikom predstavljanja iPhone-a 6, korisnici su pozdravili povećanje kapaciteta memorije, 32 na 64, odnosno sa 64 na 128 gigabajta. Poznato je da ovi uređaji nemaju mogućnost proširenja kapaciteta za skladištenje podataka putem memorijskih kartica.

Foto: Flickr/Peter Ras Foto: Flickr/Peter Ras

Prvobitno čuđenje izazvala je odluka da najjeftiniji model nasledi kapacitet svog prethodnika od 16 gigabajta, čiji je realni kapacitet još manji, s obzirom da deo prostora zauzima operativni sistem. Po mišljenju pomenutog bloga, reč je zapravo o pažljivo osmišljenom triku.

Budući da su današnji sadržaji na pametnim telefonima sve zahtevniji, da su nove aplikacije sve veće i da se fotografije i video snimci beleže u daleko većem kvalitetu, 16 GB jednostavno nije dovoljno za skladištenje svih tih podataka.

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Ovaj prostor će biti dovoljan samo onim korisnicima koji svoj smartfon koriste za telefoniranje, slanje poruka i e-mailova, kao i za čitanje vesti na internetu. Međutim, zahtevniji korisnici će na prvi pogled zaključiti kako im treba više prostora, što će ih usmeriti na kupovinu jednog od skupljih modela većeg kapaciteta.

Razlika u ceni između najmanjeg i srednjeg modela na američkog tržištu iznosi 100 dolara (uz potpisivanje dvogodišnjeg ugovora), što je odličan mamac za kupce. iPhone 6 već beleži odlične prodajne rezultate, koji bi prema trenutnim indikacijama u poslednjem kvartalu mogao da obori sve dosadašnje rekorde. Analitičari su izračunali da bi akumulirani profit od korisnika koji će se umesto za najmanji model ovog puta odlučiti za srednji u 2015. godini, mogao dostići cifru od čak tri milijarde dolara.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Levi

    13. januar 2015 | 17:59

    Cuj, 16gb je malo. 99% korisnika nema potrebu za vise. Sebe mogu nazvati naprednim korisnikom mobilnog telefona, i za 2 godine nisam,ni karticu od 8gb napunio. Sve je to dokazivanje i takmicenje, nabijanje kompleksa potrosacima i izazivanje laznog utiska da vam je potrebno vise.

  • A. Паламудов

    13. januar 2015 | 22:02

    Sve u vezi iphone je dobro osmišljeni trik...pa i ovo...

  • Mrki

    13. januar 2015 | 18:57

    iSheep. Ovce su za sisanje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA