Tvorac čuvenog sajta 4chan odlazi u penziju!

Tokom 12 godina postojanja, sajt je imao 42 milijarde otvorenih strana i oko 1 milijardu jedinstvenih poseta. Osnovao ga je Kristofer Pul 2003. godine

  • 0

Osnivač kontroverznog sajta 4chan, Kristofer Pul koji je poznatiji po nadimku Moot, najavio je povlačenje nakon 12 godina bavljenja tim poslom.

Čuveni sajt poznat je po uvredljivim, često i opasnim šalama, koordinisanju hakerskih napada i bizarnom sadržaju. Na 4chan-u su gotovo svi članovi potpuno anonimni, a njega je osnovao Pul 2003. godine, kada je imao samo 15 godina. Moot je dugo održavao sajt bez pomoći, ali je vremenom angažovao grupu volontera.

- 4chan se vremenom povećao, i iako je moja reč bila poslednja, mnoge odgovornosti sam prebacio na volontere koji održavaju sajt sa mnom već nekoliko godina - napisao je Kristofer u svojoj poruci kojom najavljuje odlazak u "penziju".

Tokom 12 godina postojanja, sajt je imao 42 milijarde otvorenih strana i oko 1 milijardu jedinstvenih poseta. Pul kaže da će se možda u budućnosti vratiti na sajt kao neka vrsta počasnog administratora, ili možda čak i anonimnog korisnika.

Poslednjih godina se na internetu bavio različitim poslovnima, između ostalog je bio umešan u osnivanje sajta Canvas, specijalizovanog za deljenje fotografija, ali koji je prestao sa radom 2011. godine.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA