KRAJ BORBE: Apple prodao više telefona na svetu od Samsunga!

Apple je u četvrtom kvartalu zabeležio rast prodaje pametnih telefona za čak 49 odsto, dok je u istom periodu Samsung zabeležio pad od 12 odsto

  • 17

Apple je u poslednjem kvartalu 2014. godine prodao najviše pametnih telefona na svetu, i na taj način je po prvi put od 2011. godine prestigao svog najvećeg konkurenta, kompaniju Samsung.

Gigant iz Kupertina je prodao 74,83 miliona smartfona, dok je Samsung prodao 73,03 miliona, saopštila je istraživačka kompanija Gartner.

Za ogromnu prodaju zaslužni su novi iPhone-i, 6 i 6 Plus, a kompanija Apple je u samo jednom kvartalu zaradila 18 milijardi dolara, što je najveći profit ikad zabeležen u nekoj javnoj kompaniji.

BOGATIJI OD ŠVAJCARSKE: Apple vredi 710 milijardi dolara!

Apple je u četvrtom kvartalu zabeležio rast prodaje pametnih telefona za čak 49 odsto, dok je u istom periodu Samsung zabeležio pad od 12 odsto. Samsung je dominirao tržištem smartfona od 2011. godine.

PREDSTAVLJEN SAMSUNG GALAXY S6: Brže punjenje baterije i prvi zakrivljeni displej!

Foto: Flickr/Janitors Foto: Flickr/Janitors

Pored toga što se Samsung bori sa Apple-om, čuvena korejska kompanija sada ima konkurenciju i na drugom frontu. Naime, kineskim tržištem sada dominiraju Xiaomi i Huawei.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: huffingtonpost.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    4. mart 2015 | 12:20

    Hahahaha! Pa normalno da je apple bolji!

  • ĆupričaninSWE

    4. mart 2015 | 12:06

    Pa kad je izbacio novi model, logično!

  • Овде сажем

    4. mart 2015 | 14:32

    Јабука јесте квалитетнија, али не верујем да има више продатих телефона. Поготово што Самсунг има шири спектар мобилних доступни сваком џепу. Иначе ја лично не волим Самсунг.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA