BIĆE NAJBOLJI DO SADA: Evo kada će se pojaviti Windows 10! (VIDEO)

Windows 10 će biti besplatna nadogradnja za postojeće korisnike Windows 7 i 8 operativnog sistema koja će važiti godinu dana

  • 4

Microsoft planira da Windows 10 operativni sistem objavi na leto ove godine. Iako div iz Redmonda nije objavio tačan datum pojavljivanja, šef Windowsa, Teri Majerson, potvrdio je da će se to desiti tokom letnjeg perioda.

- Iz dana u dan napredujemo sa razvijanjem Windowsa 10. On će se na leto pojaviti u 190 zemalja i na 111 jezika - izjavio je Majerson.

Windows 10 će biti besplatna nadogradnja za postojeće korisnike Windows 7 i 8 operativnog sistema koja će važiti godinu dana. Microsoft će se udružiti sa kompanijama Lenovo i Tencent kako bi najnoviju verziju Windowsa ponudio i u Kini.

Ovo partnerstvo pokazuje jasnu želju Microsofta da se probije na kinesko tržište, ali i da reši problem sa nelegalnim korišćenjem softvera u tom regionu.

Gigant iz Redmonda će Windows 10 update ponuditi čak i korisnicima koji imaju nelegalne verzije Windowsa, što je velika promena u odnosu na dosadašnji način poslovanja čuvene kompanije.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    18. mart 2015 | 14:37

    Al je ruzzaaan interfejs , majko mila !!! kockasto pa sivi prozori ... onaj X i pored ko da su deca crtala, jeste li videli ikonu foldera , sta je ono ??? Nadamo se da ce bar biti funkcionalan ... Ljudi , zaposlite nekog dizajnera za interfejs, pa ovu ruznocu treba ceo svet da koristi !!! Izbacili i onu transparenciju, a taman smo se navikli .... Ooo gospode ...

  • Zurkolomac

    18. mart 2015 | 14:08

    Za Srbe ce i dalje najbolji OS biti XP i to narednih milion godina. Nece da odustanu...

  • Gamer

    18. mart 2015 | 11:23

    Stvarno hoce, a najveci razlog zbog cega cu da ga koristim je DirectX 12 koji ce povecavati performanse hardvera od 20-50%, parirace Atijevom Mantle-u. Bice idealan za gaming, a i dizajn je odlican :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA