HIT GODINE: Telefonirajte Guglovim naočarima! (FOTO / VIDEO)

Glasine koje su se brzinom munje pronele svetom početkom ove godine, sada su dobile i zvaničnu potvrdu: surfovaćemo internetom koristeći naočare

  • 0

Pre izvesnog vremena, pojavile su se od strane Gugla nepotvrđene glasine o posebnim "smartfon" naočarima koje razvija internet gigant iz Mauntin Vjua. Tada je najavljeno da će raditi na Androidu, da će imati LCD ili AMOLED ekran, i da ćete putem njih moći da koristite Latitjud, Gugl Maps, da razgovarate sa drugima, da pretražujete mrežu u vezi sa objektima na koje nalećete na ulici uperavanjem pogleda, da surfujete internetom, i još mnogo drugih stvari.

Kažemo da su to tada bile nepotvrđene informacije i da niko iz Gugla nije želeo da komentariše te glasine koje su se brzinom munje pronele svetom, ali sada nam stižu i zvanične informacije koje potvrđuju sve ono što je tada rečeno.

Projekat se zove "Project Glass", a Guglov razvojni tim kaže da se vodio ideologijom koja kaže da tehnologija treba da radi za nas, da bude tu kada nam treba i da nam ne stoji na putu i ne smeta kada to ne želimo.

U Guglu tvrde da bi se mogle pojaviti već do kraja tekuće godine, a na Gugl Plus stranici ovog projekta postavili su i video, kao i neke fotografije.

Šta kažete? Da li biste ih nosili?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA