Google postao mobilni operater. Evo koliko će koštati mesečna pretplata!

Usluga neće koristiti sopstvenu bežičnu mrežu, već će se oslanjati na mreže svoja dva partnera, operatera Sprint i T-Mobile

  • 4

Internet gigant Google pokrenuo je u SAD novu ponudu mobilne telefonije pod nazivom Project Fi.  Ovaj projekat će korisniku omogućiti da plaća samo podatke koje je efektivno koristio na mreži, surfujući ili telefonirajući.

Nova usluga je ograničena za sada samo na smartfon Nexus 6.

Za Google to znači uvođenje konkurentnije ponude u SAD gde cena Wi-Fi ponude iznose u proseku oko 100 dolara mesečno. Usluga neće koristiti sopstvenu bežičnu mrežu, već će se oslanjati na mreže svoja dva partnera, operatera Sprint i T-Mobile.

Postajući tako operater virtuelne mobilne mreže, Google će konkurisati akterima na tom tržištu i privlačiti klijente nezadovoljne ponudama klasičnih operatera.

Usluga će koštati 20 dolara mesečno, plus 10 dolara po gigabajtu preuzetih podataka, a kupcima će biti vraćan novac za neiskorišćeno preuzimanje podataka.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    23. april 2015 | 19:22

    T-mobile 5 linija 3 sa neogranicenim internetom i pozivima, zato sto je to plan od 10 godina a nikad ga nisam menjac ostala dva dzabe u planu i 500 bilo koga sve za $130. Amerika zakon bre daj sto vise providera ko za satelitsku i nema ko da te k.... sa cenama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA