DA LI ZNATE ŠTA SU INDIE IGRE? Odigrajte ove, garant će vam se dopasti! (FOTO)

Ovo su naslovi koji nemaju medijsku pompu i produkcijsku vrednost EA-ovih igara, ali zato odišu kreativnošću na svakom koraku

  • 5

U današnje video-igrice se ulaže gotovo isto, ako ne i više, kao za holivudske filmove. Zbog tih velikih ulaganja očekuje se i velika zarada, zbog čega se, nažalost, većina izdavača okreće imenima već postojećih franšiza odnosno nastavcima, što najviše utiče kreativnost i originalnost.

Na svu sreću došlo je do razvoja raznih platformi za finansiranje projekata što je dovelo do pravog procvata indie razvoja i izdavaštva. Sve su to naslovi koji nemaju medijsku pompu i produkcijsku vrednost EA-ovih igara, ali zato odišu kreativnošću na svakom koraku.

Ako vam ne smeta nešto lošija grafika uvidećete da se ne moraju potrošiti desetine miliona dolara kako bi se napravio kvalitetan proizvod.

The Stanley Parabole

Foto: Promo Foto: Promo

Kombinujući britki britanski humor sa psihološko-socijalističkom analizom modernog društva, naše uloge u njemu i naše odluke koje utiču na svet oko nas, The Stanley Parabole je spiritualno proširenje Half-life/Portal sveta. Na oko jednostavna premisa se kroz (doduše kratko) igranje počinje granati u neverovatne ishode tako da imate čak 19 različitih završetaka. "Replay value" je enorman i nećete prestati da igrate ovaj naslov dok ne vidite svaki kraj koji ona pruža.

Don’t Starve

Foto: Promo Foto: Promo

Misao vodilja ove igre, po kojoj se i zove, je bolno jednostavna – nemoj umreti od gladi. Survival igra u punom smislu te reči vas baca samog u divljinu, bez ikakve pomoći, a vaš jedini zadatak je preživeti. Iako nema „pravu“ priču, "Don’t Starve" ima odličan gamepelay koji vas uvuče u svoj svet, pogotovo kad potrepštine postanu sve ređe i ređe. Valja takođe istaknuti i naprosto fantastični izgled koji je rukom crtan i može parirati najbolje produciranim animiranim filmovima današnjice.

Roque Legacy

Foto: Promo Foto: Promo

Roque Legacy, kao i većina igara na ovoj listi ima osvežavajuću dozu originalnosti. Naime, ova igrica vas baca u ulogu cele jedne porodice vitezova. Nakon što onaj kojeg kontrolišete umre, preuzimate kontrolu nad njegovim sinom, pa unukom i tako dalje. Ono po čemu se Roque Legacy ističe su nasumice dodeljenje sposobnosti potomaka koje kontrolišete, a variraju od premoćnih, pa sve do apsolutno beskorisnih. Sve je to skupa upakovano u jednostavan (ali težak) gameplay gde se smrt nalazi na svakom koraku.

Banner Saga

Foto: Promo Foto: Promo

Banner Saga je igrica u kojoj kontrolišete grupu ratnika,a ona kombinuje političku intrigu razrađeniju od one iz Civilizationa, sa borbom na poteze koja kvalitetom konkuriše velikanima žanra kao što su Fire Emblem ili XCOM. Kroz ove „dve igre u jednoj“ ćete se kretati u jednom od najlepših i najbolje osmišljenih virtualnih svetova zadnjih godina. Čak i oni koji su Banner Sagu igrali preporučujemo ponavljanje gradiva, jer uskoro stiže i nastavak.

Mark of the Ninja

Foto: Promo Foto: Promo

Uvaženo je verovanje kako je nemoguće izvesti stealth u 2D-u, međutim "Mark of the Ninja" je to svejedno probao – i uspeo. Ne samo da je uspeo već je ovo jedna od najboljih stealth igara u zadnjih desetak godina. Prvo što ćete primetiti je predivna crtana grafika u kojoj se vaš neimenovani nindža kreće glatko i bešumno. Iako je u 2D-u, ova igra je izuzetno kompleksna, morate paziti na svetlo, zvukove, smer u kojem vaši neprijatelji gledaju, i na kraju uvek tražiti alternativni put do cilja. Dodajte na to sistem napredovanja i razne gedžete koje ćete dobijati igranjem, i imate stealth avanturu kakve se ne bi posramili ni „veliki“ naslovi.

Gone Home

Foto: Promo Foto: Promo

Atmosfera dobija potpuno novo značenje u naslovu kao što je Gone Home. Priča koja opčinjava, a opet govori tako malo dajući samo deliće je ono zbog čega se isplati odigrati ovu igru. Gone Home je više misterija nego horor. Iza zatvorenih vrata se ne krije čudovište ili zombi, vaš cilj nije ubiti ili preživeti, već saznati šta se to dogodilo za godinu dana od kada ste otišli od kuće.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: gameland.jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hohstapler

    26. april 2015 | 17:03

    Probajte i igru Awakening of Heroes. Napravili su je ljudi iz Beograda i verujte da je sjajna.

  • Aleksa

    27. april 2015 | 19:03

    Fez, Valiant Hearts the Great War, Forget-me-not, Braid,...

  • Nikola

    10. maj 2015 | 18:45

    Dont starve je fenomenalna! Igram je skoro godinu dana i nema shanse da mi dosadi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA