POTVRĐENO: Uber konačno stiže u Srbiju! (VIDEO)

Aplikacija Uber korisnicima omogućava da putem nje naruče prevoz koji na njihovu lokaciju stiže najkasnije za pet minuta, a glavna prednost Ubera je to što je prevoz jeftiniji u odnosu na taksi vozila

  • 8

Kompanija Uber je od samog osnivanja u žiži svetske javnosti. Iako je osnovana 2009. godine, danas ova kompanija vredi neverovatnih 40 milijardi dolara, a sada je i zvanično potvrđeno da će ona uskoro doći u Srbiju.

Za sve one koji nisu upoznati, Uber korisnicima omogućava da putem aplikacije naruče prevoz koji na njihovu lokaciju stiže najkasnije za pet minuta. Prednost Ubera je to što je prevoz jeftiniji u odnosu na taksi vozila, a korisnicima je drastično olakšano plaćanje usluge jer je sve automatizovano.

- Svaki od gradova je zasebno tržište, proizvod je isto tako personalizovan. Kvalitet automobila, kvalitet usluge, to su stvari koje variraju od grada do grada. Budući da ne posedujemo vozila, moramo da oblikujemo proizvod prema svakom od tržišta - istakao je Rob Kazama, jedna od ključenih osoba u Uberu zadužen za lansiranje servisa na nova tržišta.

Kada je kompanija pokrenuta u San Francisku, prvih godina korisnici su se vozili u skupim automobilima. Ipak, tržište se sada okreće ka štedljivijim, ekonomičnijim automobilima, gde vozači bolje zarađuju, ali i gde korisnicima više nije bitan momenat luksuza, već isključivo funkcionalnost.

Printskrin: Youtube/Uber Printskrin: Youtube/Uber

Na pitanje kako se proveravaju vozači koji pristupaju Uberu, Rob je odgovorio:" Mi koristimo zdrav razum i tehnologiju, vozači prolaze detaljne provere, zovemo ih na razgovor sa nama. Svaki vozač Ubera upoznao se sa nekim od nas i mi smo ga odobrili, ne može drugačije. Tehnologiju koristimo kako bismo ocenili vozače, i to je nešto što nas je u startu izdvojilo od konkurencije. Ovo je tema kojoj vrlo ozbiljno pristupamo."

Pre zvanične pojave ovog servisa u Srbiji, postoji mnogo stvari koje se moraju uraditi.

- Naša je iskrena želja da dođemo u Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju i cilj nam je da budemo prisutni svuda. Ljudi nam stalno pišu, a nama su od presudne važnosti njihove povratne informacije. Na bilo koje tržište dolazimo onog trenutka kada smo u potpunosti spremni – nikako pre - zaključio je Rob Kazama.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: netokracija.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko Nebitan

    4. maj 2015 | 15:47

    Nikad to ne moze da zazivi u Srbiji,jer se radi preko kartica koji Srbi ne koriste u 80% slucajeva ako ne i vise

  • Soli 65

    4. maj 2015 | 15:45

    Zanima me dali ce taj uber placati porez I naravno ti vozaci ? I kakve koristi ima drzava od njih ?

  • Vesna

    4. maj 2015 | 15:54

    Koliko znam mnogo zemalja I to mnogo jakih to nisu dozvolili . Verovatno ima razloga mnogo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA