KAKO DA SMANJITE TROŠENJE INTERNETA NA TELEFONU: Poslušajte ova 3 saveta!

Saveti koji slede u nastavku će vam pomoći da na kraju meseca ne prekoračite dozvoljenu potrošnju mobilnog interneta, i samim tim napravite veći račun

  • 2

Korisnici interneta na mobilnim telefonima već odavno znaju da nije pametno skidati aplikacije i gledati klipove na YouTube-u kada nisu povezani na Wi-Fi. Međutim, ukoliko vam na kraju meseca i dalje stiže preveliki račun za mobilni jer ste prekoračili dozvoljenu potrošnju podataka za prenos, saveti koji slede u nastavku će vam pomoći da se to više ne dešava.

NAVIGACIJA

Možda niste ni znali da aplikacije za navigaciju (Google Maps, Apple Maps) koriste internet, ali je to zaista tačno. Iako se ne radi o prevelikoj količini megabajta, to se na mesečnom nivou, kao i kod korisnika koji ove aplikacije često koriste, i te kako može odraziti na ukupnu potrošnju.

Google Maps i Apple Maps poseduju takozvani "offline" mod koji omogućavaju da se pregleda određeni deo preuzete mape, pa tu mogućnost možete koristiti kako bi uštedeli koji megabajt. Međutim, ukoliko ne možete bez navigacije, ova opcija nažalost baš i neće biti preterano korisna.

PAZITE ŠTA SKIDATE U MEJLOVIMA

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Verovatno već znate da preuzimanje velikih "attachmenta" u mejlovima putem mobilnog interneta baš i nije najsjajnija ideja. Međutim, čak i samo otvaranje mejla koji u sebi ima veliki fajl može "pojesti" dragocene podatke za prenos.

Korisnici Gmail i iCloud mejlova mogu besplatno preuzeti Mailbox aplikaciju, koja će uštedeti koji megabajt podataka. Naime, ona će tekst mejla prikazati u jednostavnom crno-belom tekstu, bez dodatnih fontova i fotografija, a takođe će prikazati i HTML poruke i atačmente.

PRONAĐITE NOVI INTERNET PRETRAŽIVAČ

Foto: Flickr/Highways Agency Foto: Flickr/Highways Agency

Internet pretraživač koji dolazi sa vašim telefonom nije baš najefikasniji kada je reč o uštedi podataka. Pretraživači  poput Opera Mini i Google Chrome-a u podešavanjima imaju opciju za kompresovanje sajtova pre otvaranja, što će omogućiti veoma veliku uštedu prilikom surfovanja internetom.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA