DA LI ĆE UNIŠTITI ANDROID? Apple predstavio novi pametniji iOS! (FOTO)

Nova verzija popularnog operativnog sistema doneće velike promene za sve korisnike iPhone-a i iPad-a

  • 9

Kompanija Apple je na svojoj godišnjoj WWDC konferenciji predstavila novu verziju svog mobilnog operativnog sistema, iOS 9.

SPREMITE SE ZA ČUDO OD SMARTFONA: Evo kada stiže novi iPhone!

Ovaj OS doneće velike promene za sve korisnike iPhone-a i iPad-a.

SIRI POSTAJE PAMETNIJA

Lična digitalna asistentnkinja Siri pre nekog vremena počela je da kaska za konkurencijom, kao što je Google Now na primer. Međutim, Apple je to rešio da promeni predstavivši novu funkciju pod nazivom Proactive.

Naime, Siri će na iOS-u 9 korisnicima nuditi relevantne informacije u zavisnosti od doba dana i kako koriste svoj telefon ili tablet. Takođe je promenjen dizajn ove aplikacije.

MAPE

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Od kada je Apple lansirao sopstvenu aplikaciju sa mapama ona nije pokazivala informacije o gradskom saobraćaju. Sa iOS 9 verzijom stvari se menjaju, pa će tako Apple-ove mape posedovati i ovu mogućnost koju Google svojim korisnicima nudi odavno.

Ukoliko korisnik na mapi klikne određenu stanicu, aplikacija će mu odmah prikazati informacije o svim prevozima koji tuda prolaze.

NOVA APLIKACIJA ZA VESTI

iOS 9 će kao i uvek u sebi sadržati unapred instalirane aplikacije. Među njima će od sada biti i nova redizajnirana aplikacija za čitanje vesti koja će dosta podsećati na Flipboard.

MULTITASKING

 iOS 9 za iPad doneće multitasking opcije i ekran koji će biti podeljen na dva dela, što će omogućiti lakše korišćenje više aplikacija istovremeno. Takođe, postojaće i gomila specijalnih pokreta (gestures) koji će olakšati korišćenje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

DUŽE TRAJANJE BATERIJE

Apple je na WWDC konferenciji istakao da će novi iOS optimizovati bateriju kako bi korisnicima doneo još duže trajanje. Prema rečima kompanija, novi operativni sistem će produžiti trajanje baterije za sat vremena.

iOS 9 će raditi čak i na starijim uređajima, kao što su iPhone 4S i iPad 2, a svi modeli nakon njih će gotovo sigurno dobiti ovaj update. Novi operativni sistem giganta iz Kupertina pojaviće se na jesen.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA