OVAJ PROGRAM IZ KOMPJUTERA ODMAH OBRIŠITE: Sigurno ga imate, a HAKERI VAS POMOĆU NJEGA PRATE!

Problem je otkriven u dokumentima koji su procureli nakon sajber napada na Hacking Team, špijunsku grupu koju podržava vlada Velike Britanije

  • 7

Adobe Flash softver je instaliran na velikom broju računara, tačnije na više od milijardu uređaja. Sada je otkriveno da upravo on poseduje ogroman sigurnosni propust koji hakerima može da dozvoli da koriste i preuzmu kontrolu nad vašim kompjuterom.

HAKERI "OBORILI" AVIONE: Oko 1.400 putnika ostalo ZAROBLJENO na aerodromu!

Problem je otkriven u dokumentima koji su procureli nakon sajber napada na Hacking Team, špijunsku grupu koju podržava vlada Velike Britanije.

Za sada ne postoji rešenje za ovaj problem, a kompanija Adobe potvrdila je da radi na njemu. Trenutno je najbezbednije da ovaj softver u potpunosti obrišete sa vašeg kompjutera.

- Uspešno korišćenje ove slabosti može da dozvoli hakeru da u potpunosti preuzme nečiji sistem - stoji u saopštenju kompanije Adobe. Hakeri takođe mogu da pristupe i svim podacima na njemu i zloupotrebe ih.

Problem sa Adobe Flash programom prisutan je na Windows, Mac i Linux operativnim sistemima.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegra.rs / Izvor: independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Desha

    9. jul 2015 | 13:24

    E nije nego, a sa čime onda da pokrećemo video na netu, a traži se isključivo Flash Player....? Jel ima neka zamena možda?

  • Aleksandar

    11. jul 2015 | 13:09

    Ni Java nije nikako sigurna,a nemozemo bez nje,sada Flash player.Tako da jedina opcija je da ne cuvate poverljive dokumente u racunaru. "Jedini sigurni komputer na svetu je onaj koji je iskljucen, zakljucan u sefu i zakopan 20 metara pod zemljom na tajnoj lokaciji... mada ni za njega nisam previse siguran." Dennis Huges FBI

  • Marko

    13. jul 2015 | 02:24

    Vlasnicki softver nije etican.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA