Ako vam se ovo desi na Androidu, UNIŠTIĆE vam se telefon. Evo i kako (VIDEO)

Kompanija Trend Micro je o ovom problem obavestila Google još sredinom maja, ali ga je internet gigant označio kao problem niskog prioriteta. On utiče na polovinu Android telefona

  • 2

Na Androidu je otkriven još jedan bezbednosni problem koji ima veze sa video snimcima. Kompanija Trend Micro otkrila je problem prilikom reprodukcije Matroska (MKV) video fajlova unutar aplikacija i sajtova, koji izaziva pad "mediaserver" servisa što će telefon učiniti praktično neupotrebljivim.

UGROŽENO MILIJARDU LJUDI: MMS poruka može da vam UNIŠTI TELEFON. Evo i kako!

Ovaj problem će celokupan interfejs telefona učiniti neupotrebljivim i istovremeno će isključiti sve pozive i notifikacije.

Neki korisnici čak neće ni uspeti da otključaju telefon, a hakeri koji su ga napali mogu da ga drže zaključanim i ucenjuju vlasnika da plati otkupninu.

Trend Micro je o ovom problem Google obavestio još sredinom maja, ali ga je internet gigant označio kao problem niskog prioriteta.

Foto: Flickr/JohnKarak Foto: Flickr/JohnKarak

Google je obećao da će grešku ispraviti sa sledećom verzijom Androida, a ovaj problem najviše utiče na 4.3 verziju i sve posle nje, što je otprilike polovina svih Android uređaja.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: engadget.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    30. jul 2015 | 17:02

    Pad navedenog servisa će biti vizuelni problem samo dok se telefon ne restartuje, i nema veze s bezbednosti i hakerima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA