ZABORAVITE NA PIRATSKE IGRICE I FILMOVE: Windows 10 će ih BRISATI sa kompjutera!

Postoje navodi prema kojima je Microsoft u Windows 10 ugradio "prekidač" koji će moći da ukloni piratski softver i torente

  • 9

Windows 10 je i dalje veoma aktuelna tema u svetu, a sada su se pojavile i informacije da bi Microsoft mogao da briše torente i piratske softvere sa računara korisnika.

ZAŠTO TREBA DA PREĐETE NA WINDOWS 10: Bukvalno svi korisnici su prezadovoljni!

Od kada je zvanično predstavljen Windows 10 ne prestaju da se šire vesti o raznoraznim narušavanjima privatnosti korisnika, poput deljenja lozinke za wi-fi i ličnih podataka. Mnogima su posebno interesantni navodi prema kojima je Microsoft u Windows 10 ugradio "prekidač" koji će moći da ukloni piratski softver i torente.

Ova glasina krenula je od jedne rečenice koja se nalazi u Microsoftovim uslovima korišćenja, a prema kojoj je ova kompanija u mogućnosti preuzimanja softverskih nadogradnji i izmena konfiguracije koje bi mogle da spreče ljude da rade određene radnje koje su kažnjive zakonom.

Ovo se ne odnosi samo na Windows 10 već i na brojne druge usluge. Međutim, nema naznaka da bi ova odluka mogla da se koristi za stvari i usluge koje nemaju veze sa Microsoftom.

Bez obzira na to, nekoliko torent programa zabranilo je Windows 10 ili razmišljaju o tome. Oni svoju odluku pravdaju time što Windows 10 deli veliku količinu podataka sa drugim kompanijama, uključujući i MarkMonitor koja se bavi zaštitom brendova i uključena je u sistem uzbunjivanja zbog kršenja pravima zaštićenih sadržaja u Americi.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: tportal.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jupi

    26. avgust 2015 | 12:35

    hvala na informaciji,moj komp ga nece videti :-)

  • VumGames

    26. avgust 2015 | 13:54

    Cekam windows17

  • Dzeno_

    26. avgust 2015 | 13:09

    Ja ga imam,i do sad nisam imao problem sa piratskim igricama...E sad trebamo se zapitat sto je besplatan?Umaju oni neku namjeru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA