RASTE NEVEROVATNOM BRZINOM: Windows 10 za manje od mesec dana instaliran na 75 miliona kompjutera!

Kompanija Microsoft novi operativni sistem objavljuje u "talasima" i on je besplatna nadogradnja za korisnike Windowsa 7 i 8

  • 2

Microsoft je Windows 10 objavio pre manje od mesec dana, tačnije 29. jula, a do sada je ovaj operativni sistem instaliran na 75 miliona kompjutera, dok je u prvih 24 sata Windows 10 instaliran na 14 miliona računara.

ZABORAVITE NA PIRATSKE IGRICE I FILMOVE: Windows 10 će ih BRISATI sa kompjutera!

Div iz Redmonda novi operativni sistem objavljuje u "talasima" i besplatna je nadogradnja za korisnike Windowsa 7 i 8. Već četiri nedelje nakon pojave "Desetke" može se reći da je stopa korisnika koji su ga prisvojili daleko veća nego kada je izašla "Osmica".

Microsoftu je potrebno da operativni sistem bude uspešan, kako bi se programeri podstakli i ohrabrili da razvijaju aplikacije za Windows 10 Store.

Kompanija je ranije istakla da ima za cilj da Windows 10 donese na milijardu uređaja (odnosno da ostvari milijardu instalacija OS-a) u naredne tri godine. Iako se očekuje da će ovakav nivo instaliranja sistema biti sporiji kasnije, za sada se radi o prilično jakom tempu koji se polako približava ispunjenju cilja.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA