ISPUNIO OBEĆANJE: Apple predstavio NAJVEĆI I NAJBOLJI iPad Pro! (FOTO)

iPad Pro će biti i brži od 80 odsto računara na tržištu

  • 1

Kompanija Apple je večeras na svečanosti u San Francisku predstavila uređaj iPad Pro, a na skupu je bilo reči i o Apple Watch-u.

- Ova godina je bila neverovatna za Apple i danas ćemo saopštiti fenomenalne vesti - rekao je izvršni direktor Apple-a, Tim Kuk, pozdravljajući zaposlene i zvanice na događaju.

On je podsetio da je u aprilu lansiran Apple-ov pametni časovnik Apple Watch, s kojim je, prema njegovim rečima, zadovoljno čak 97 odsto korisnika. Nije, međutm, objavio bilo kakvu cifru vezano za prodaju tog časovnika. Jedan od čelnika Apple-a, Džef Vilijams, je naveo da Apple Watch sada ima 10.000 aplikacija.

Vilijams je objavio i partnerstvo između Apple-a i francuske kompanije koja se bavi proizvodnjom luksuzne robe, Ermes, a koja je napravila tri nove narukvice za Apple Watch koje će biti dostupne od oktobra.

Predstavljen je i nov model Apple-ovog tableta iPad Pro.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

iPad Pro ima najveći ekran od svih dosadašnjih uređaja koji funkcionišu pod operativnim sistemom iOS, rekao je potpredsednik Apple-ovog marketinškog odeljenja Fil Šiler.

Uređaj ima dijagonalu od 12,9 inča (32,7 santimetara) i 5,6 miliona piksela, što je više nego MacBook.

iPad Pro će biti i brži od 80 odsto računara na tržištu, obećao je Šiler, prenosi večeras Figaro u svom elektronskom izdanju. Za ovaj model Apple je napravio i Apple Pencil olovčicu, kao i specijalno dizajniranu tastaturu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA