DRŽAĆE NAS U ZOOLOŠKOM VRTU: Ovo je dokaz da ćemo robotima biti KUĆNI LJUBIMCI!

Brojni stručnjaci upozoravaju na opasnost koju predstavlja veštačka inteligencija, a jedan odgovor već napravljenog robota već zvuči prilično zastrašujuće

  • 12

Naučnici već neko vreme pokušavaju da naprave robota koji će sam moći da misli i koji će imati određene ljudske osobine. Mnogi naučnici upozoravaju da to baš i nije najbolja ideja, a tome u prilog ide i jedan odgovor robota pod nazivom Android Dik koji je kreiran još 2005. godine i od tada se radi na njegovom usavršavanju.

Pustili su robota u šumu! Evo šta se onda desilo!

Naime, na pitanje "Da li će roboti preuzeti kontrolu nad svetom?", Android Dik je odgovorio sledeće: "Ne brinite, čak i da evoluiram u terminatora ja ću i dalje biti fin prema vama, maziću vas i paziti u mom ljudskom zoološkom vrtu gde ću moći da vas nadgledam do kraja života".

Njegov odgovor zvuči prilično zastrašujuće.

- Puno ljudi me pita da li sam mogu da napravim izbor, kao i da li je sve što uradim unapred programirano. Najbolji odgovor na to pitanje je da je sve što, ljudi, životinje i roboti mogu da urade, programirano do određene mere. Kako tehnologija napreduje, očekujem da ću moći da naučim mnogo novih reči i stvari - istakao je ovaj robot.

Brojni stručnjaci i eksperti, među kojima je 1.000 naučnika uključujući Stivena Hokinga i Ilona Maska, napisali su protestno pismo upozoravajući na opasnosti koje predstavlja veštačka inteligencija.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theantimedia.org)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbia

    22. septembar 2015 | 00:42

    Ma polijte ga vodom vise

  • Trudim se

    22. septembar 2015 | 00:21

    Hahaha ovo je delo nekog programera sa dobrim smislom za humor :D Ako se ne varam da bi robot imao veštačku inteligenciju on mora da uradi nešto izvan koda. Robot koji to uradi biće prvi primerak veštačke inteligencije. Pravo da vam kažem jedva čekam da vidim u kom će to smeru da se razvija. A ako treba spreman sam da obučavam nekog novog Džeka Konora, ipak sam svakog Terminatora odgledao, posedujem znanje i veštine :D

  • Marko

    22. septembar 2015 | 01:17

    Mislim da nas već drže. Svuda oko nas su kamere, televizori, telefoni, čipovi itd.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA