KUPIO SAM LEGENDARNU NOKIJU 3310: Platio sam je 9 evra! Evo kako da je kupite i vi! (VODIČ) (FOTO)

Telefon je iz Kine do moje kuće od trenutka porudžbine i uplate Aliexpressu putovao tačno 39 dana. Poštar mi je novu Nokiju 3310 doneo na vrata, bez ikakvih troškova. Ali, i tu postoji jedna začkoljica koju kupci moraju da znaju

  • 53

Nokia 3310 najveća je ikona u istoriji mobilnih telefona i gotovo da ne postoji korisnik ovog aparata koji i dan danas ne želi da je ima novu, makar kao ukras. Pored ekrana, osvetljenog zelenom bojom, Nokia 3310 je imao i imenik za 250 kontakata, 35 melodija, sat, štopericu, alarm i kalkulator, a baterija je, za razliku od današnjih pametnih telefona, trajala celu večnost Evo kako možete da je kupite, potpuno novu i da vam uopšte ne služi samo za ukras, već za normalnu upotrebu.

- Nakon što se pojavila informacija da se legendarni telefon Nokia 3310 i danas može kupiti za svega nekoliko evra, odlučio sam se da krenem put online prodavnice "Aliexpress" gde sam pronašao taj telefon po ceni od samo devet evra. Naravno, odmah sam ga poručio, a ovako je izgledao ceo proces, korak po korak, otkriva J.S. koji je nakon čitanja teksta na Telegrafu (vidi link ispod) odlučio da nabavi legendarnu Nokiju 3310.

VRAĆA SE LEGENDARNA NOKIA 3310: Telefon koji je osvojio milione korisnika može se kupiti po ceni od SAMO ŠEST EVRA!

Foto: Curved.de Foto: Curved.de

- Pročitao sam tekst o tome da će popularna kineska online prodavnica "Aliexpress" svojim kupcima ponuditi ograničenu količinu Nokije 3310 po promotivnoj ceni, odmah sam otišao na njihov sajt (http://www.aliexpress.com/), registrovao se i u pretraživaču na samom sajtu ukucao "Original Nokia 3310" i odabrao "free shipping" varijantu (koja uključuje besplatnu poštarinu i dostavu na kućnu adresu u Srbiji).

- Potpuno nov telefon Nokia 3310 me je koštao nešto više od devet evra, bez ikakvih dodatnih troškova, carina, poreza, a platio sam ga kreditnom karticom. Ovo je link sa kojeg sam poručio telefon, a s obzirom na to da cene na Aliexpressu variraju iz sata u sat, trenutna cena Nokije 3310 je 13 evra.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Telefon je iz Kine do moje kuće od trenutka porudžbine i uplate putovao tačno 39 dana. Poštar mi je novu Nokiju 3310 doneo na vrata, bez ikakvih troškova za carinu, porez, poštarinu. Ali, i tu postoji jedna začkoljica koju kupci moraju da znaju kako bi uopšte mogli da dobiju svoj telefon.

AKO KUPUJETE PREKO INTERNETA: Ovih 8 stvari morate da znate!

- Poučen iskustvom svog prijatelja koji je jednom prilikom takođe naručio telefon putem interneta, a koji je nakon prispeća paketa imao problema zbog nekih srpskih propisa o zabrani uvoza telefona bez obzira na cenu, zamolio sam prodavca na Aliexpressu da mi Nokiju 3310 pošalju kao MP4 plejer i da na paketu kao pošiljalac ne bude kompanija, već da mi telefon pošalju kao privatni pošiljaoc (s prodavcem možete kontaktirati na linku koji se nalazi u desnom uglu gde piše "Contact Seller").

Printskrin: aliexpress.com Printskrin: aliexpress.com

Bez problema su mi izašli u susret, a cilj mi nikako nije bio izbegavanje carine ili poreza (jer ipak telefon košta smešnih devet evra i na njega bi se platio samo porez od 200 dinara), već da uopšte mogu da dobijem svoj kupljeni telefon na ovaj način.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Naravno, sve sam ovo uradio više iz fazona i želje da imam nešto što je obeležilo istoriju mobilnih telefona i moju mladost. Naravno da ću i dalje primarno koristiti svoj android telefon Tesla, koji radi savršeno i bez ijednog problema, jer 3310 ne može da se takmiči sa smartfonima, ali sam srećan što sam za malo novca dobio ovaj praistorijski gedžet. Pristiglu Nokiju sam raspakovao istog minuta čim sam je dobio, ubacio karticu u nju i sve radi PERFEKTNO... Za sada.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    25. septembar 2015 | 23:08

    Setate telefone od 500e kao da ste neku biznismeni,a sedite pred kaficima i cekate da vam neko plati pice ili jedno cedite ceo dan i onda ste vi kul,smesno.mi smo jedna kompleksna nacija.sve dok roditelji budu grcali da bi deci kupovali skupe telefone.

  • Srb

    25. septembar 2015 | 17:56

    Kad toliko volite takve relikvije,zašto pucate po 800 eura za ifon?? Kad već ovako nešto košta 9 eura....

  • Beogradjanin

    25. septembar 2015 | 15:15

    Jos da je original...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA