Oni su isključili mobilne telefone na pola godine, a onda im se dogodilo OVO!

Tamara Grajševic i njen dečko odlučili su da tokom njihovog šestomesečnog putovanja u potpunosti isključe tablete, telefone, laptopove. Evo da li su u tome uspeli i kako su se osećali

  • 6

Tamara Grajševic i njen dečko odlučili su da krenu sa odvikavanjem od tehnologije tokom njihovog šestomesečnog putovanja Indijom, Šri Lankom i Južnom Amerikom, a svoja iskustva podelili su sa svim ljudima koji imaju problema sa ovom vrstom zavisnosti. Oni su isključili laptopove, mobilne telefone, tablete i okrenuli se jogi i meditaciji.

ZAVISNI STE OD SMARTFONA? Ova aplikacija će vam pomoći da se "skinete"!

- To nas je nateralo da se stvarno povežemo sa ljudima oko nas. U početku sam se pitala šta rade moji prijatelji, ali kasnije sam bila srećna jer sam mogla da se fokusiram na ono što se događalo u tom trenutku- izjavila je 30-godišnja Tamara.

U digitalnoj detoksikaciji su im pomogli i česti nestanci struje. Međutim, susreli su i sa nizom problema.

- Dok smo bili u Šri Lanci unajmili smo automobil kako bi se vozikali po ostrvu, a to se pokazalo kao preveliki problem jer smo bez navigacije sa mobilnih telefona lutali ceo dan. Umesto tri sata, na putu smo proveli 12 sati. Suluda avantura - dodala je Tamara.

Međutim, na svako ovakvo iskustvo dolazi niz pozitivnih. Kvalitetniji i mirniji san (jer mozgu treba odmor od tehnološke stimulacije), ljudi postaju produktivniji i kreativniji, manje stresa i povećana emocionalna inteligencija budući da se više vremena provodi sa porodicom, kolegama i prijateljima, samo su neki benefiti digitalne detoksikacije.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA