Evo kako da vaš stari iPhone pretvorite u najnoviji! (VIDEO)

Sa ovim trikom i stari iPhone koji podržava iOS 9 može dobiti 3D Touch i Live Photos funkcije. Evo i kako

  • 9

Ukoliko imate stariji model iPhone-a, a ne planirate kupovinu najnovijeg 6S modela, postoji trik koji će doneti neke od novih funkcija i na modele koji podržavaju iOS 9. Naravno, reč je o takozvanom jailbreak-u koji se za iOS 9 pojavio ove nedelje, a koji omogućava 3D Touch i Live Photos opcije na stariji modelima iPhone-a.

MILIONI LJUDI BESNI NA APPLE: Procesori u novom iPhone-u utiču na trajanje baterije!

Naravno, 3D Touch zahteva ekran osetljiv na pritisak, ali postoji opcija koja će identične opcije omogućiti i na uređajima koji nemaju ovu tehnologiju.

Umesto da se prečice, "peek" i "pop" opcije aktiviraju jačim pritiskanjem ekrana, pomoću novog jailbreak-a to se radi povlačenjem prsta od dole ka gore. Jailbreak Forcy omogućava ovo na ikonicama aplikacija, dok će UniversalForce to podržavati i unutar aplikacija, a Hapticle će dodati vibraciju na sve pomenuto.

Sa druge strane, Live Photos opcija radi mnogo bolje, jer za nju nije potreban nikakav dodatni hardver. Live Photos opcija je već ugrađena u iOS 9, pa Live Photos Enabler samo malo promeni kod kako bi ova funkcija radila i na starijim modelima.

S obzirom na to da je reč o opcijama koje dolaze sa jailbreak-om ne treba očekivati da će one raditi savršeno, ali će svakako poboljšati mogućnosti starijih modela iPhone-a. Takođe, sa ovim funkcijama ne treba eksperimentisati ukoliko nemate prethodnog iskustva u jailbreak-ovanju iPhone-a.

Pogledajte video:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA