Evo kako treba da izgleda SELFI od milion lajkova! (FOTO) (VIDEO)

Andrej Karpati sa Univerziteta Stanford napravio je sistem koji određuje zbog čega je neki selfi bolji od drugog, a na osnovu toga kreirani su trikovi koji će vam pomoći da vaša fotografija sakupi mnogo više lajkova

  • 1

Kako bi napravili što bolji selfi, istraživač sa Stanforda Andrej Karpati kreirao je sistem ConvNet koji će ljudima pomoći da naprave što bolju fotografiju. Njegov sistem određuje zbog čega neke fotografije na društvenim mrežama prikupljaju više lajkova i samim tim ih vidi veći broj ljudi.

VOLITE SELFIJE? Novi ASUS telefon napravljen je specijalno za to. Evo i zbog čega!

Na temelju analize računara, Karpati je uočio nekoliko pravila za izradu boljih selfija:

- budite žensko - žene su bolje rangirane, a među 100 najboljih fotografija samo su one sa ženama,

- ne stidite se da pokažete dugu kosu,

- budite sami na fotografiji,

- koristite svetlu pozadinu ili filtere - selfiji koji su bili ispranih boja, crno-beli ili imali okvir, prikupili bi više lajkova,

- kropujte fotografiju tako da odrežete vrh čela kako bi vaše lice bilo u srednjoj trećini fotografije, a neki od najboljih selfija bili su lagano nagnuti u jednu stranu.

Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Ivy Foto-ilustracija: Profimedia/Corbis Ivy

Karpatijev softver je pomenute stvari naučio na primeru od dva miliona fotografija, da bi potom odabrao 50.000 među kojima je pronađeno 100 najboljih. Zanimljivo je da ni na jednoj izabranoj fotografiji nema muškaraca.

Kod najboljih muških selfija pravila su nešto drugačija. Te fotografije imaju nešto šire kadrovi i prikazuju celu glavu i ramena, a karakteristične su i frizure među najboljim fotografijama. Umesto čiste privlačnosti ljudi na fotografijama, očigledno je važniji stil fotografija.

Ukoliko želite da izbegnete loš selfi svakako izbegavajte slabu rasvetu i grupne fotografije, i nikako se ne fotografišite tako da vaše lice ni ne stane u kadar.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA