KRALJ JE MRTAV, ŽIVEO KRALJ: Samsung pretekao Nokiju i postao najveći svetski proizvođač mobilnih telefona

Titula koju je Nokija držala od 1998. godine kada je svrgnula sa trona Motorolu, ubedljivo je osvojena od strane južnokorejskog giganta, koji je u prvom kvartalu ove godine prodao 93,5 miliona mobilnih telefona, naspram 82,7 miliona finske kompanije

  • 0

Samsung je srušio Nokijin niz od 14 uzastupnih godina na mestu najvećeg svetskog proizvođača mobilnih telefona: u prvom kvartalu tekuće godine, južnokorejski tehnološki div prodao je 93,5 miliona uređaja - 36 odsto više nego u istom periodu lane - dok je finska kompanija prodala "samo" 82,7 miliona.

"Blumberg" javlja da su upravo Samsungovi smartfoni dali vetar u leđa ovoj kompaniji, prodajom ogromnih 44,5 miliona komada u prva tri meseca 2012. To je značajno više od Eplovih 35,1 miliona prodatih Ajfona u istom periodu.

Samsungove cifre je međutim jako teško precizno ustanoviti, pošto ih oni ne objavljuju, pa sve zavisi od toga ko procenjuje. Neke druge procene govore i o znatno manjem broju prodatih pametnih telefona, ali ni jedna ne ide ispod podataka koje je objavio Epl za Ajfon. U najgorem slučaju po Samsung, u egalu je sa divom iz Kupertina.

Nokija je bila lider u prodaji mobilnih telefona od 1998. godine, kada je srušila Motorolu.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA