Pomoću ovoga ćete telefon puniti JEDNOM NEDELJNO!

Tehnologija koju su napravili britanski naučnici je veliki napredak, s obzirom na to da je ekran najveći potrošač baterije na današnjim telefonima

  • 1

Britanski naučnici napravili su materijal koji će zameniti staklo ekrana, a on je poseban po tome što uopšte neće koristiti bateriju kako bi funkcionisao.

POPIJETE KAFU I TELEFON JE PUN: Napravljena baterija koja će se napuniti za 10 minuta!

Ovo je veliki napredak, s obzirom na to da je ekran najveći potrošač baterije na današnjim telefonima. Otkriće britanskih naučnika moglo bi da dovede do toga da telefone punimo jednom nedeljno.

- Pametne satove neophodno je puniti svakodnevno, a ukoliko bi ti uređaji imali "pametno staklo", dovoljno bi bilo puniti ih jednom nedeljno - istakao je doktor Pajman Husein, inženjer sa Univerziteta Oksford.

Nova tehnologija koristi električne impulse kako bi napravila displej koji ne zahteva energiju i koji čak može da se gleda na direktnoj sunčevoj svetlosti.

Prvi prototorip ovog materijala očekuje se već sledeće godine.

Koliko dugo vam traje baterija na telefonu? Odgovore nam možete ostaviti u komentarima!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Arthammer

    23. novembar 2015 | 18:39

    Koliko sam upoznat, ekran više nije najveći potrošač energije. Jeste ukoliko telefon isključivo koristite za poruke i još po nešto. Ali ako se uzme u obzir da su osmojezreni procesori postali standard, na ekranu se može uštedeti jedva 30%. Dovoljno je dva sata maltretiranja nekom zahtevnijom igricom i baterija će se srozati na 50%. Tu ekran neće mnogo pomoći.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA