ZABORAVITE NA IGLE KADA VADITE KRV: Google sprema revolucionarni uređaj

Google-ov novi gedžet izgleda kao pametni sat, a evo šta će on moći da uradi

  • 3

Kompanija Google je patentirala uređaj sličan pametnom satu koji će moći da uzme mali uzorak vaše krvi bez uboda igle. Ovaj uređaj će biti od naročito velike pomoći osobama sa dijabetesom koji i nekoliko puta dnevno moraju da mere šećer u krvi.

GOOGLE ĆE LEČITI RAK: Nova kompanija internet giganta PROMENIĆE SVET!

Google-ov novi gedžet izgleda kao pametni sat, a za sada nema nikakvih informacija da li će se i kada ovaj uređaj pojaviti.

Pretpostavlja se da će sat imati mali rezervoar u kojem plin pod pristiskom šalje mikročestice koje će probiti kožu i dobiti malu kap krvi. Krvi bi se potom usisala na analizu, sličnu merenju šećera u krvi.

Ovo nije prvi put da iz Google-a dolaze vesti o raznim izumima koji bi mogli da pomognu dijabetičarima. Prošle godine su objavili da rade na pametnim sočivima koji će analizirati nivo glukoze.

Iz kompanije Google ističu da su patentirali ceo niz ideja i da neke od njih mogu da zažive u stvarnim proizvodima i uslugama, a neke ne.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA