Apple NAMERNO UNIŠTIO iPhone telefone koji nisu popravljeni kod njih, a zbog toga će završiti na SUDU

Problem poznat kao "Error 53" je proteklih dana izazvao mnogobrojne optužbe prema Apple-u, a ceo slučaj sada bi mogao da završi i na sudu

  • 8

Mnogi korisnici iPhone 6 i 6 Plus modela koji su svoje telefone popravili u neovlašćenim servisima, doživeli su problem poznat kao "Error 53". Ova greška je telefone učinila praktično neupotrebljivim, a Apple bi zbog toga mogao da završi na sudu.

ERROR 53: Ako vam se ovo pojavi na telefonu, možete se oprostiti s njim!

Svaka promena na TouchID senzoru treba da bude dodatno verifikovana, pa ukoliko iOS primeti da se to nije dogodilo, blokira iPhone, odnosno sprečava njegovo dalje korišćenje, a Apple tvrdi da je reč o sigurnosnoj meri kako bi zaštitio svoje korisnike.

Međutim, stručnjaci ukazuju na to da je ovakav potez ilegalan, a mnoge advokatske kompanije planiraju grupnu tužbu protiv giganta iz Kupertina.

Advokatska firma PCVA iz Sijetla pozvala je korisnike koji imaju ovaj problem da međusobno stupe u kontakt, kako bi svi zajedno podigli tužbu. Veruje se kako je Apple na ovaj način prekršio prava zaštite potrošača u Americi.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

- Verujemo da je Apple namerno prisilio korisnike da svoje uređaje popravljaju u njihovom servisu koji je mnogo skuplji od ostalih. Dok bi zamena ekrana u običnim servisima koštala između 50 i 80 dolara, u Apple-ovom servisu košta 129 dolara i više - ističu iz PCVA.

- Ako se korisnik susretne s greškom “Error 53″, naš savet je da kontaktira Apple-ovu službu za korisnike - dali su jednostavan savet iz Apple-a. Međutim, tu mukama nije kraj.

Naime, kako piše “Wall Street Journal”, neki korisnici su se obratili Apple-u, ali su im tamo rekli da je “Error 53″ kao “kuga” i da je popravkom u neovlašćenim servisima prekršena garancija za popravku uređaja.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Flegma

    11. februar 2016 | 11:33

    Hahaha kakva prevara ova jabuka

  • Kamarad

    11. februar 2016 | 12:51

    Najgori aparat svih vremena.uopste ne razumem ko bi njega uopste i za sta koristio.pa on sto ima sada reklamira kao vrhunsko dostignuce,a to isto je imao i huavei pre tri godine.

  • Šmi

    11. februar 2016 | 14:38

    Penal od telefona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA