APPLE IZGUBIO BITKU: Kinezi smeju da na tašne lepe naziv IPHONE!

Presuda je omogućila kompaniji Hintong Tijandi Tehnolodži da nastavi da na svoje tašne, novčanike i drugu kožnu galanteriju stavlja ime popularnog telefona

  • 2

Sud u Pekingu presudio je da američki elektronski gigant Apple mora da deli ime iPhone sa kineskim proizvođačem tašni i novčanika.

Apple-u posle 13 godina PALA PRODAJA. Da li je ovo kraj?

U obrazloženju presude se navodi da američka kompanija nije uspela da dokaže da je iPhone bio "popularan" u Kini 2007. godine kada je domaća kompanija dobila dozvolu za rad. Status "popularnog brenda" po kineskim zakonima može ograničiti upotrebu njihovog imena na druge proizvode.

Presuda je omogućila kompaniji Hintong Tijandi Tehnolodži da nastavi da na svoje tašne, novčanike i drugu kožnu galanteriju stavlja ime popularnog telefona.

Viši narodni sud u Pekingu nije želeo danas da potvrdi ovu informaciju.

Foto: Pixabay.com Foto: Pixabay.com

Kina je drugo po veličini tržište, posle Sjedinjenih Američkih Država, za kompaniju Apple, iako je prodaja u prošloj godini opala za 26 odsto.

Apple-ove aplikacije iBooks i iTunes takođe su suspendovane u Kini, mada je menadžment kompanje najavio da će one vrlo brzo ponovo biti dostupne za korisnike.

Apple je plasirao svoje proizvode na kinesko tržište 2009. godine, a tužba je podneta 2012. godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA