Koristite ovaj TRIK i baterija na laptopu će vam trajati MNOGO DUŽE

Ako vam se baterija na laptopu prebrzo troši, trik u nastavku će je produžiti za čak 50 odsto

  • 1

Većina korisnika laptop računara svakodnevno se susreće sa problemom brzog pražnjenja baterije i to uglavnom onda kada je ona najpotrebnija. Međutim, korišćenje internet pretraživača Opera autonomiju baterije vašeg laptopa može povećati za čak 50 odsto.

Poslušajte ovih 5 trikova i DRASTIČNO UBRZAJTE PUNJENJE baterije vašeg telefona!

Naime, Opera je predstavila novi mod u svom pretraživaču pod nazivom "power-saving" koji će produžiti trajanje baterije.

Najnovija verzija Opere će produžiti trajanje baterije za čak 49 odsto u odnosu na prethodnu verziju, dok će u odnosu na Google Chrome to povećanje iznositi 54 odsto.

Nažalost, Operu koristi tek dva odsto ukupnog broja korisnika interneta, ali bi ova opcija mogla da promeni stvari.

Ikonica za "Power-saving" mod će se automatski pojaviti kada se laptop isključi sa punjača, a klikom na nju mod će biti aktiviran i trajanje baterije produženo.

Opera power saving opcija

Pretraživač Opera će bateriju čuvati tako što će pojednostaviti kod stranica i smanjiti nivo animacija na minimum. Takođe, smanjiće i aktivnost tabova koji rade u pozadini, kao  i frejmrejt na 30 frejmova po sekundi.

Testovi su pokazali da je baterija u proseku trajala tri sata duže u odnosu na notebook-ove koji su koristili Google Chrome, a oni su rađeni na Lenovo X250 laptopu sa 16 GB RAM memorije. U testu je otvarano 11 najpopularnijih sajtova u različitim tabovima, svi su skrolovani po pet puta, a nakon jednog minuta se proces ponavljao sve dok se na jednom od računara ne bi ispraznila baterija.

Operu besplatno možete preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA