ROBOT ZA SVE: Zenbo će vam pomagati u kući, a čekajte da vidite šta još može (FOTO) (VIDEO)

Predsednik kompanije ASUS, Džoni Ši, Zenbo robota je predstavio na Computexu, najvećem sajmu tehnoloških proizvoda na svetu

  • 6

Saradnja kompanija ASUS i Intel iznedrila je Zenba, robota za odrasle, decu i sve one koji bi u svojoj kući želeli da imaju robota koji podseća na one iz filma Ratovi zvezda.

TANAK KAO PAPIR: Ovo je NAJTANJI LAPTOP na svetu, a brži je čak i od Macbooka!

Predsednik ASUS-a, Džoni Ši, Zenbo robota predstavio je na Computexu, najvećem sajmu tehnoloških proizvoda na svetu, opisujući ga kao pametnog kućnog pomoćnika koji će vam pomagati u jednostavnim kućnim poslovima i kao "hands-free" ličnog asistenta koji će vas podsećati na svakodnevne obaveze i fotografisati vas kad god budete hteli.

Zenbo se može koristiti za kupovinu stvari na internetu, prijavljivanje na profile društvenih mreža, unos lozinki glasom, kao i snimanje fotografija u stilu selfi štapa, jer on razume glasovne naredbe i može komunicirati sa ukućanima.

Ovaj simpatični mali robot može biti od koristi i u hitnim slučajevima, kada pozivom upozorava članove porodice da se dogodila nezgoda, nakon čega oni putem aplikacije mogu da upravljaju robotom i putem kamere ugrađene u gornji deo vide šta se tačno dogodilo.

Foto: zenbo.asus.com Foto: zenbo.asus.com

Robot takođe peva, pleše i priča priče, a u prodaji će se naći uskoro po ceni od 600 dolara.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA