≫ 

Microsoft kupuje LinkedIn za 26 MILIJARDI DOLARA u kešu

Ovaj potez je značajan za obe kompanije i ključna je slagalica u Microsoftovoj strategiji za povećanje broja servisa namenjenim poslovnim korisnicima

  • 4

Kompanija Microsoft objavila je da će kupiti poslovnu društvenu mrežu LinkedIn za 26 milijardi dolara u kešu, što je 196 dolara po akciji.

PROVERITE ODMAH: Možda vaš kompjuter uskoro neće moći da radi na Windowsu 10!

Ovu transakciju su već odobrili odbori dveju kompanija, a LinkedIn će zadržati svoj brending i nastaviće da posluje u segmentu Microsoftovog odeljenja za produktivnost i poslovne procese.

- Tim LinkedIn-a je razvio fanastičan biznis koji je fokusiran na povezivanje svetskih profesionalaca. Zajedno ćemo ubrzati rast LinkedIn-a, kao i Microsoft  Office 365 i Dynamics-a, kako bismo osnažili svaku osobu i organizaciju na planeti - istakao je CEO Microsofta, Satja Nadela.

Ovo prisvajanje je veliko za obe kompanije.

- Tokom poslednjih 13 godina pozicionirali smo LinkedIn na jedinstveno mesto za povezivanje profesionalaca, kako bismo ih učinili produktivnijim i uspešnijim. Radujem se što ću voditi tim kroz sledeće poglavlje naše priče - izjavio je ovim povodom CEO LinkedIn-a, Džef Vajner.

Za Microsoft je LinkedIn ključ u povećanju broja servisa i usluga namenjenim poslovnim korisnicima. LinkedIn će omogućiti Microsoftu da dosegne više na polju servisa za društvene mreže i sadržaja za profesionalce.

(Telegraf.rs / Izvor: techcrunch.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ..., док у школици за лидере, као и њихов јавни сервис за оглашавања Б92, ...

    13. jun 2016 | 15:32

    Није монопол, али кеве ми. Дугогодишњи сам корисник Линукс-а //Генту// и отвореног кода, њихову колекцију алата за шпијунажу не користим, извините мислим "Виндоус" ос. Најлепше је то што сваког дана нешто ново научиш. Постоје и многобројне прикладније едиције тј. дистрибуције Линукс-а. Поготово за наше просторе. Ако сте вољни и зелите да се "играте"

  • rhododaktylos eos

    13. jun 2016 | 15:33

    Jedna od vodećih ličnosti LinedIna je naše gore list, Igor Perišić PhD, VP Enginering.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA