AUTOPILOT U TESLA AUTOMOBILU UBIO VOZAČA: Nije prepoznao KAMION pa se zakucao u njega (VIDEO)

Džošua Braun se opustio dok je Tesla "sam" jurio po auto-putu, ali usred bela dana senzori automobila nisu registrovali ogromni kamion

  • 5

Iako autopilot funkcija koju imaju Tesla automobili zvuči neverovatno, tragičan događaj koji se dogodio 7. maja mogao bi da onemogući njeno korišćenje. Naime, početkom maja dogodila se nesreća u kojoj je poginuo Džošua Braun (40) dok je automobil vozio na autopilotu.

NAJLUĐA TRKA IKADA - TESLA PROTIV BOEINGA 737: Šta mislite, ko je pobedio?

Braun se opustio dok je Tesla "sam" jurio po auto-putu, ali usred bela dana senzori automobila nisu registrovali ogromni kamion.

- Model S nije uspeo da prepozna belu stranu kamiona i prikolice u odnosu na svetlinu neba. Naša vozila kontrolisana autopilotom do sada su prešla gotovo 210 miliona kilometara bez ijednog problema - piše u izveštaju Tesla Motorsa i dodaje se da je taj događaj veoma tragičan.

Vozač kamiona Frank Barezi (62) iz nesreće je izašao nepovređen.

Džošua Braun je inače vlasnik tehnološke kompanije Nexu Innovations. Bio je potpuno zaluđen Tesla automobilima i na Youtubeu je često objavljivao video-snimke vožnji prilikom korišćenja autopilota. Proslavio se i snimkom na kojoj automobil na autopilotu izbegava sudar upravo zahvaljujući toj tehnologiji.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: jutarnji.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bibi

    5. jul 2016 | 15:30

    Skrnave, svetlo ime i delo Teslino.

  • boss302

    6. jul 2016 | 03:29

    Na snimku se vidi kako kamion udara u auto, autopilot je funkcionisao kako treba, a vozac kamiona nije. Ovaj nazovimo sudar nije uopste bio jak da bi bilo ko poginuo.

  • Ludi milojko@

    5. jul 2016 | 23:39

    Sitnica šta će sve još da se dešava

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA