SAVREMENO UČENJE ZA ĐAKE IZ SVILAJNCA: Potpisana saradnja ITS i Poljoprivredno-veterinarske škole (FOTO)

Na razvoju projekta radiće najbolji studenti ITS-a u saradnji sa profesorima ove visoke škole

  • 1

Visoka škola za informacione tehnologije ITS danas je zvanično započela saradnju sa Poljoprivredno-veterinarskom školom Svilajnac. Studenti ITS-a će raditi na razvoju kompletnog informacionog sistema koji će svim učenicima i zaposlenima u ovoj srednjoj školi u Svilajncu olakšati rad i učenje. 

KAD SE UDRUŽE NAJBOLJI: Potpisana saradnja škole ITS i ETŠ "Mihajlo Pupin" iz Novog Sada!

- Interes ITS-a je da sa najkvalitentijim srednjim stručnim školama u Srbiji sarađuje i pomaže podizanju kvaliteta obrazovanja i srednjoškolskih i visokoškolskih ustanova. Kada je u pitanju Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac, naša je ideja bila da im pomognemo da u učenju i proizvodnji primene informacione tehnologije - od elektronskog dnevnika u školi, pa sve do elektronskog praćenja dnevnih aktivnosti učenika u domu i razmene SMS poruka između roditelja i učenika. Takođe, u kasnijim fazama projekta planirano je elektronsko praćenje kompletne proizvodnje i prerade hrane na školskom dobru - izjavio je ovom prilikom dr Bojan Ristić, direktor ITS-a.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poljoprivredno-veterinarska škola sa domom učenika u Svilajncu osnovana je 1957. godine. Škola je prepoznatljiva po spoju prakse i teorije jer ima zaokružen sistem proizvodnje, gde učenici putem prakse stvaraju proizvode koji se kasnije koriste u domu i školi. U domu je smešteno 420 učenika, a školu pohađa više od 700 đaka.

Foto:  poljvet-svil.edu.rs Foto: poljvet-svil.edu.rs

- Od želje da napravimo novi i savremeniji sajt škole razvila se potpuno nova ideja koja bi zaokružila i druge informatičke prednosti u okviru celog sistema obrazovanja, a sve u cilju poboljšanja istog. U želji da, od elektronskog dnevnika preko praćenja učenika na praksi i domu, kreiramo poseban softver koji bi spojio sve te aktivnosti, došli smo na zajedničku saradnju sa Visokom školom strukovnih studija za informacione tehnologije ITS. Mislim da je Poljoprivredno-veterinarska škola Svilajnac prva koja iz ovog profila započinje za uvođenjem informaciono-komunikacionih sistema u obrazovanje i nadam se da će njegova implementacija doneti veoma dobre rezultate - istakao je direktor Poljoprivredno-veterinarske škole Svilajnac, Zoran Radosavljević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Na razvoju projekta radiće najbolji studenti ITS-a u saradnji sa profesorima ove visoke škole.

Rad na ovom projektu će trajati skoro dve godine.

Podsetimo, na ITS-u radi više od 50 profesora, doktora nauka, magistara i predavača. Studentski programi se svake godine ažuriraju kako bi bili u toku sa svetskim trendovima, a studentima su na raspolaganju najsavremeniji i najnapredniji uslovi za rad. Više o ITS-u možete pronaći na zvaničnom sajtu http://www.its.edu.rs/.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA