Facebook ima TAJNU laboratoriju, a u njoj krije OVO (FOTO)

Svaka od 60 polica u ovoj laboratoriji sadrži 32 pametna telefona različitih generacija, a razlog za to je prilično zanimljiv i veoma koristan za korisnike Facebooka i svih njegovih proizvoda

  • 0

U gradiću Prajnvil u Oregonu nalazi se Facebook-ov data centar u kojem je smešteno na hiljade servera, ali i skoro 2.000 pametnih telefona koji testiraju performanse i ponašanje svih aplikacija ove kompanije.

Za besplatnu kafu morali su da lajkuju jednu stranicu, a kada su je dobili, USLEDIO JE ŠOK!

Neki od telefona skroluju kroz News Feed, drugi pokreću Messenger, a neki se samo restartuju.

Svi ovi uređaji su deo Facebookove Mobile Device laboratorije, novog sistema koji kompanija koristi kako bi testirala performanse Facebooka, Messengera, Instagrama, WhatsApp-a i svih ostalih aplikacija ove kompanije.

Cilj testiranja je otkrivanje bagova pre nego što nove verzije aplikacija dođu do krajnjih korisnika.

Svaka od 60 polica sadrži 32 pametna telefona različitih generacija, a neki od njih su stari i po nekoliko godina. Iznad telefona u polici nalazi se kamera koja prati rad svakog uređaja.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Nakon što programeri naprave novu verziju neke aplikacije ona dolazi ovde na test, a ukoliko nešto ne bude u redu vraća se nazad kako bi se ispravili bagovi.

Foto: Facebook Foto: Facebook

Pored Mobile Device laboratorije, Prajnvil je dom i najvećeg Facebookovog projekta kada je u pitanju veštačka inteligencija - Big Sur-a. Ovaj softver pokreće prevođenje u realnom vremenu, prepoznavanje lica i mnoge druge stvari na Facebooku, a u budućnosti Big Sur će sigurno postati još napredniji.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA