MOSKVA NOVOM APLIKACIJOM UZVARAĆA UDARAC: Hvatajte Petra Velikog, Gagarina i Puškina, a ne Pikačua!

Moskovske vlasti, kako se navodi, žele da smanje uticaj Zapada tako što će kreirati sopstvene verzije popularnih tehnologija

  • 1

Ruska vlada razvija aplikaciju "Otkrij Moskvu", kao pandan američkoj igrici "Pokemon Go", ali će umesto malih čudovišta na ulicama ruske prestonice moći da se traže istorijske ličnosti i spomenici.

PROMENILI SE POKEMONI: Zbog ovoga su igrači POBESNELI i ne žele više da ih igraju

Ova nova aplikacija za pametne telefone, na kojoj se još uvek radi, funkcionisaće kao i "Pokemon Go", međutim, pretraživaće ulice i parkove u potrazi za likovima koji će, za razliku od Pokemona, biti projektovani u savremenoj 3D tehnici virtuelne stvrnosti.

Takođe, imaće edukativnu i rekreativnu svrhu, prenela je Slobodna Evropa.

Moskovske vlasti, kako se navodi, žele da smanje uticaj Zapada tako što će kreirati sopstvene verzije popularnih tehnologija.

Foto: Flickr/Ana Paula Hirama, Profimedia/Fancy Foto: Flickr/Ana Paula Hirama, Profimedia/Fancy

- Cilj programa je da se moderna tehnologija virtuelne realnosti iskoristi kako bi se skrenula pažnja na bogato kulturno nasleđe a Moskovljanima dao razlog da više šetaju - objavilo je moskovsko Odeljenje za informacione tehnologije.

Na listi ličnosti koje će se, između ostalih, naći u ovoj ruskoj igrici su Petar Veliki i Ivan Grozni, prvi čovek u svemiru Jurij Gagarin, pisac Aleksandar Puškin, kompozitor Petar Čajkovski...

Iako Pokemon igrica još zvanično nije puštena na rusko tržište, sve više je popularna i igra se pored neodobravanja i sumnjičavosti vlasti.

Neki tvrde da je igrica zapravo delo CIA zavere, kako bi se preko kamera došlo do tajnih mesta Rusije, i tako omogućila američkim tajnim agencijama prikupljanje informacija.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Broj Jedan

    2. avgust 2016 | 15:23

    jok nego STA JE AKO NIJE CIA-in SPIJUNSKI PROGRAM, a budale rade li rade besplatno za CIA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA