SVETSKI IT LIDERI: Comtrade se uselio u novu zgradu u Bostonu!

Uprkos atraktivnosti Silikonske doline, gde su se ustoličile mnoge inovativne kompanije kao Apple, Facebook, Google i Intel, za Comtrade Software, Boston se nametnuo kao prirodan izbor

  • 1

Kada je General Electric najavio da seli svoju centralu u Boston/Masačusets, za mnoge to nije bilo iznenađenje. Masačusets je dugo poznat kao država inovativne ekonomije. I, za tehnološke kompanije posebno, Masačusets je uvek bio atraktivan za gradnju i rast u budućnosti

IT giant corporation from the Silicon valley bought Comtrade technology

U izveštaju  CompTIA, vodećeg udruženja tehnološke industrije, 2015. godine, ova država je najviše rangirana, po glavi stanovnika, kada su u pitanju tehnološka patentiranja, licenciranje i privatni fondovi. I, sudeći prema Boston Globe-u, država je položila pravo na mesto broj 1, kada su u pitanju najnovija dostignuća tehnologije, istraživanje i razvoj i testiranje...

Prema rečima Sajmona Tejlora, predsednika Comtrade Software, u skladu sa državnom istorijom u inovacijama, izabran je Masačusets i Boston, kao mesto pogodno da bude domaćin međunarodnoj centrali Comtrade Software.

- Sa našom strategijom dugoročnog razvoja na umu, Boston se nametnuo kao prirodan izbor. Ono što me je najviše iznenadilo je odgovaranje na pitanje: "Zašto ne Silikonska dolina?" Uprkos atraktivnosti Silikonske doline, gde su se ustoličile mnoge inovativne kompanije kao Apple, Facebook, Google i Intel, da imenujemo nekolicinu, za nas, Boston podstiče okruženje zrelo za tehnološe inovacije. Grad takođe obezbeđuje pristup talentu i približava nas stotinama naših mušterija iz Nove Engleske. Takođe, to je odlično mesto da nam pomogne da ubrzamo naše planove rasta za celu Severnu Ameriku - objašnjava Sajmon Tejlor.

COMTRADE NAJBOLJI DISTRIBUTER U JUGOISTOČNOJ EVROPI: Prestižna nagrada otišla u ruke domaće kompanije

Prema njegovim rečima, izbor je bio ličan i za njega.

Foto: Wikimedia/Jared C. Benedict Foto: Wikimedia/Jared C. Benedict

- Kao Bostonac sa evropskim korenima, uvek sam impresioniran istorijom grada, ponosom i kulturnom snagom. A ovo su sve isti kvaliteti koje Comtrade Software deli sa Bostonom i zato ovo deluje kao savršen spoj. Sa operativne strane - relativno kratki letovi do brojnih važnih destinacija i blizina Evrope su takođe prednosti, jer smo mi globalni biznis. Zato na našu novu američku lokaciju gledamo kao na centralnu, jer tako možemo da dopremo i povežemo se sa našim američkim partnerima i klijentima, kao i onima u celom svetu - navodi Tejlor.

Kompanija je spremna da nastavi da "vraća dug" bostonskoj zajednici, kao i Sajmon Tejlor lično.

- College Bound Dorchester, lokalna organizacija koja se fokusira na pomaganje "nepristupačnim" studentima da dostignu svoj najveći potencijal kroz obrazovanje i upis na koledž, je samo jedna od organizacija kojoj sam ponosan što mogu da pomognem na koji god način mogu - kaže Tejlor.

Foto: Wikimedia/Flickr/Rene Schwietzke Foto: Wikimedia/Flickr/Rene Schwietzke

Kao biznis, kompanija ima agresivne planove za rast.

- Znam da će nam to što smo pozicionirani u #Bostonu, pomoći da dostignemo svoje ciljeve. Uzbuđeni smo što smo ovde i radujem se da vas obaveštavam o tome kako se stvari razvijaju. I pobrinite se da vidite slike koje objavim sa otvaranja naše bostonske kancelarije - pozvao je Sajmon Tejlor.

(Telegraf.rs / Izvor: linkedin.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA