≫ 

Ovo su razlozi zbog kojih morate da naučite da programirate

Iako je činjenica da vam danas programiranje garantuje ugodan život, ova oblast i posebno proces profesionalnog usavršavanja u njoj mnogima su i dalje nepoznati

  • 1

Razloga zbog kojih biste što pre počeli da učite neki od najzastupljenijih programskih jezika ima mnogo. Kao najčešći uglavnom se navode mogućnost za brzo pronalaženje posla i velika zarada.

 

Iako je činjenica da vam danas programiranje garantuje ugodan život, ova oblast i posebno proces profesionalnog usavršavanja u njoj mnogima su i dalje nepoznati.  

 

Učenje programskih jezika je investicija koja ne može da propadne

 

U godinama iza nas informatička pismenost je postala osnova modernog obrazovanja, a znanje jednog ili više programskih jezika garancija za sigurno radno mesto. Stiv Džobs je često govorio kako bi svi trebalo da nauče da programiraju, jer će na taj način naučiti i da razmišljaju.

 

Programiranje će vam doneti novac

 

Programerske veštine trenutno su zasigurno jedan od najboljih načina da dođete do radnog mesta na kome ćete biti zadovoljni svojom zaradom. Takođe poznavanje jednog ili više programskih jezika omogućiće vam i da izrađujete samostalne projekte.

 

Osim toga, prilikom pokretanja startapa vaše šanse da dobijete novac od investitora biće znatno veće ukoliko posedujete programersko znanje. Na taj način investitori će biti sigurniji da pokrećete projekat za koji ste inženjerski razradili plan i za koji ste ubeđeni da će uspeti.

 

Nije potrebno da prođe mnogo vremena da biste postali programer

 

Foto-ilustracija: pixabay.com

Foto-ilustracija: pixabay.com

 

Iako programiranje može da reši probleme koji muče sve one koji tragaju za idealnim poslom, za učenje programskih jezika ljudi se ipak ne odlučuju tako lako. Glavni razlog za takvu neodlučnost krije se u činjenici da većina onih koji žele da postanu programeri zapravo ima potpuno pogrešnu sliku o tome koliko vremena i truda će im zapravo biti potrebno da u tome i uspeju.

 

Da biste počeli da zarađujete od pisanja programskih kodova nisu vam potrebne godine učenja kao što mnogi veruju. Do potrebnih znanja koja će vas odvesti do početka uspešne IT karijere možete stići već posle 12 meseci učenja po specijalnom programu.

 

Jedna od najčešćih prepreka za ulazak u svet programiranja jeste strah od težine programskih jezika. Bez obzira na to da li ste se ranije susretali s pisanjem kodova, ako učite uz iskusne stručnjake, korak po korak, vrlo brzo ćete početi da razmišljate kao programeri, što je znak da ste već prešli pola puta do cilja.

 

Pitanje koje morate da postavite sebi

 

Foto: pixabay.com

Foto: pixabay.com

 

Pre nego što započnete učenje, da biste sebi olakšali celokupan proces promene karijere potrebno je da odgovorite na pitanje šta želite da postignete programiranjem. Ukoliko vam je ideja da zarađujete kreiranjem iOS aplikacija, moraćete da naučite programske jezike Objective C i Swift, za programiranje Android aplikacija biće vam potrebno poznavanje Jave, dok će vam PHP obezbediti karijeru web programera.

 

Koji god put da izaberete – do posla i visoke zarade ćete doći veoma brzo, pitanje je samo koliko će vas interesovanje za određenu oblast vući da napredujete i usvajate nove tehnike koje će vam olakšati rad. Pošto se odlučite za programski jezik koji želite da savladate, školovanjem po specijalnom programu na proverenoj edukativnoj instituciji za 12 meseci postaćete kvalifikovani stručnjak koji je spreman da započne uspešnu karijeru.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pronalazač

    12. septembar 2016 | 08:51

    Nije teško da su programski jezici na Srpskohrvatskom jeziku

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA