NAJLEPŠA KAMERA NA SVETU: Ovako bi izgledao Instagram aparat! (FOTO)

Kamera koja izgleda kao logo ove najpopularnije mobilne aplikacije na svetu bila bi potpuno integrisana sa ovim servisom: slike bi se odmah štampale sa prostorom u kome stoji korisničko ime i QR kod, koji kasnije može biti skeniran, ukoliko neko želi da bude informisan o novostima vlasnika

  • 0

Nakon izbacivanja Android aplikacije i pratećeg hajpa koji je oko toga vladao, Instagram trenutno leži na lovorikama uspeha - naročito od kada ga je Fejsbuk kupio za "simpatičnih" milijardu dolara.

Foto-šering aplikacija je postala najpopularnija na svetu, a jedan studio u Italiji se zapitao kako bi izgledala kamera ove aplikacije, kada bi kompanija rešila da napravi sopstveni hardver. "APR Studio" je upravo za ovakav uređaj postavio detaljan koncept nazvan "Instagram Sošlmatik" koji objedinjuje onlajn foto-šering, i instant fotografisanje retro izgleda, sa kojima možete da radite i van mreže.

Na prvi pogled, izgled kamere je identičan logou Instagrama. Kao da su je zapravo skinuli sa displeja smartfona i uvećali je.

Kao i većina digitalnih fotoaparata, ovaj uređaj sadrži tačskrin, fleš i 16GB interne memorije za skladištenje medija. Takođe sadrži i dva sočiva. Prvo za fotkanje, drugo za primenu 3D filtera, skeniranje QR kodova i korišćenje raznih aplikacija. Koncept sadrži i Blutut, kao i integrisane aplikacije za Fejsbuk i Instagram, za što lakše aploudovanje.

Najinteresantnije funkcije "Instagram Sošlmatika" se ipak nalaze u okviru njegovog modernog dizajna. U internom štampaču ima mesta za papir koji dopunjujete, i kertridž sa četiri boje koji je u mogućnosti da proizvede te vintidž slike!

Svaka slika biva odštampana sa prostorom na vrhu u kome stoji korisničko ime i QR kod, koji kasnije može biti skeniran, ukoliko neko želi da bude informisan o novostima vlasnika.

Da bi imitirali Instagram u pravom životu, na tim fotografijama se nalazi i prostor za komentare, a na pozadini se nalazi i samolepljiva traka, tako da sliku možete zalepiti bilo gde. Slike se naravno štampaju odmah, tako da nema čekanja, kao ranije u foto radnjama.

Nažalost, ukoliko Fejsbuk i Instagram ne odluče da još više razviju model poslovanja, ovaj fotoaparat će ostati samo ideja.

Kao koncept za slikanje, deljenje i preuzimanje fotografija, "Instagram Sošlmatik" je prilično ubedljiv, iako možda neće na deljenje svojih fotografija ohrabriti ljude koji su prema tome skeptični.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA